kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  28.04.2022 00:00:00

Soutěž Autoopravář junior 2022 je minulostí, Liberecký kraj přivezl 4. místo v kategorii automechanik

27. 04. 2022
 

V průběhu 27. ročníku soutěže Autoopravář junior prověřilo své dovednosti celkem 4500 žáků středních škol z celé České republiky zaměřených na výuku autooborů. Ve finále, které se konalo od 19. do 21. dubna v Servisním tréninkovém centru ŠKODA AUTO v Kosmonosích se sešlo 63 finalistů. O titul nejlepšího se bojovalo ve třech kategoriích – Automechanik junior, Autolakýrník junior a Autotronik junior.

„Po krajském kole vyslal Liberecký kraj do boje o nejlepší autoopraváře juniory čtyři žáky. Nejlépe se ve finále umístil Jiří Lelek z Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou, který získal 4. místo v kategorii Automechanik Junior 2022,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, který se účastnil slavnostního vyhlášení vítězů soutěže v Kosmonosích.

V kategorii Autolakýrník junior obsadil sedmé místo z jedenácti soutěžících David Černý z Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou a o jedno místo lépe, tedy 6. se umístil jeho spolužák Lukáš Hakl v kategorii Autotronik junior. Posledním členem výpravy z Libereckého kraje byl Lukáš Sopko z SŠ a MŠ Na Bojišti, Liberec, který skončil na 26. místě v kategorii Automechanik junior.

Všichni finalisté museli prokázat své teoretické i praktické dovednosti. Hlavním cílem soutěže je motivace žáků středních škol s výukou autooborů, propagace technických oborů a rozvoj spolupráce mezi budoucími zaměstnavateli žáků a středními školami. Všechny kategorie soutěže Autoopravář junior jsou zařazeny do rozvojového programu MŠMT ČR Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích – Excelence středních škol. Kategorie Automechanik, Karosář a Autolakýrník jsou zařazeny do přehlídky České ručičky. Vyhlašovatelem soutěže je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky (SAČR). Soutěž je určena pro žáky posledních ročníků učebních oborů, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní nebo závěrečnou zkouškou a kteří v době konání finále soutěže nedovrší věku 21 let a více.

 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688