Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Bydlení  |  25.04.2022 10:28:29

Bazénové lemy a dlažby - tam, kde se estetika setkává s bezpečím



Pěkný a kvalitní bazén hodnotu domu zvyšuje

 

Bazénové lemy a dlažby. Tam, kde se estetika setkává s bezpečím

Bazén je dnes již téměř neodmyslitelnou součástí mnoha zahrad a v některých případech i domácností. Už během jeho stavby je ale potřeba myslet na jeho přímé okolí. Především se jedná o bazénové lemy a dlažby, jejichž význam si ukážeme v tomto článku.

 

Když se lámou vlny

Bazénový lem je obecně považován za elegantní ohraničení dlažby okolo bazénu. Okraje, jak lze lemy také nazývat, by správně měly plnit následující funkce. První z nich je zabránit vylití většího množství vody poté, co se někdo prudce vrhne do vody. Toho se dosáhne jednoduše tak, že se lem umístí dostatečně nad úroveň bazénu. Tím vznikne vlnolam. Další funkce, která je neodmyslitelně spjata s tímto produktem, je ochrana proti skluzu. Lemy jsou vyrobeny z protiskluzového materiálu, jenž brání vzniku úrazů. Poslední funkce je estetická. Okraje bazénu stejně jako okolní dlažba by měly působit esteticky, aby pohled na ně lahodil oku.

S dlažbou kolem bazénu je to podobné. Jejím výběrem a následnou aplikací vybíráte prostor, na kterém budete dalších několik desítek let relaxovat Proto by i dlažba měla mít určité funkce.

V první řadě je to dlouhá odolnost. V ideálním případě proti vodě, horku, mrazu, vysokým teplotám a měla by být i dobrý izolant.

Důležité je i to, aby byla protiskluzová. „Za tímto účelem si lze u nás vybrat z mnoha druhů kamenných, betonových nebo cihlových druhů dlažeb. Zkušený personál poradí s výběrem lemů i dlažby. K dispozici vám bude také vizualizace konečné podoby dlažby i lemů,“ říká Petra Štěpánková z poradenství BEST

Tvary i barvy

Bazénový lem může být buď hranatý nebo kulatý (celý, či čtvrt kruh) v tloušťce jeden a dva centimetry. Jak tvrdí mnozí odborníci, jeden centimetre hodí spíš k fóliovým bazénům. Dvoucentimetrová varianta je vhodná jak pro fóliové tak pro plastové bazény.

„U nás si lze vybrat bazénové lemy v různém barevném provedení od antracitové neboli černé přes různé varianty barevných kombinací až po přírodní barvy. Tyto produkty jsou navíc impregnovány proti znečištění a jejich povrch je skutečně odolný vůči chemickým rozmrazovacím látkám. A ještě odolá intenzivnímu náporu chlóru,“ vysvětluje Petra Štěpánková

Dlažby se ve většině případů vyrábí v různých šířkách a povrchových úpravách. Díky tomu se dají snadno kombinovat a sladit s interiérovou dlažbou. Design tak může být stejný jak ve vnitřních, tak venkovních prostorách.

Údržba

Bazénovým lemům je třeba věnovat péči, abychom je uchovaly v dobré kondici. V první řadě je musíme pravidelně zametat. Nechtěný barevný odstín může zanechat i spadané listí.

Pak je tu nutnost chemické údržby. Ideálně před vypuknutím letní sezony ošetříme lemy vhodnými přípravky.  

Péče o dlažby je o něco jednodušší. Bohatě postačí pravidelné zametání a v případě většího znečištění očista tlakovou vodou.

 

 



29.05. 22:35  . . . ()
29.05. 22:35  . . . ()








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688