Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
24.04.2022 16:03:18

Předpověď počasí: V dalších dnech ukázkové svěží jaro

 

Ve střední Evropě se usadí počasí, které je charakteristické pro jaro v této oblasti. Teploty sice budou nepatrně pod dlouhodobým průměrem, jinak to ale bude jaro, které krajina potřebuje. Místy se objeví srážky, přechodně jich bude i víc. Srážková pásma ale budou dost rozbitá, takže se znovu najdou místa, kde zaprší minimálně. Snad jich bude co nejméně a sucho bude spíše slábnout jak sílit. Taková je i předpověď projektu Intersucho. Po dlouhé době suchého proudění (co do vlhkosti vzduchu) je teď nad Českem vlhčí vzduchová hmota. Nejen pro sliznice dýchacích cest je to mnohem lepší situace.

Teploty moc vysoké nebudou. Nejčastěji se budou pohybovat kolem 14 °C. Postupně při polojasnu bude i 19 °C. V neděli bylo na jihovýchodě před frontou také 19 °C. V neděli odpoledne a navečer také přišla do východní poloviny území první studená fronta letního typu, takže se objevily i bouřky. Výhledy teď nečekají žádné extrémy, počasí bude stabilní, uklidní se také vítr, který v neděli ještě v některých místech Česka dosahoval síly slabší vichřice. Při nočním vyjasnění se v údolích objeví přízemní mrazy, rizikové by však být už neměly.

Předpověď počasí na další dny

V pondělí bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na severních horách i srážky sněhové. Teploty 9 až 13 °C, na jihovýchodě až 16 °C.

úterý bude nejčastěji oblačno. Místy i polojasno a ojediněle mlhy po předchozích srážkách. Na jihozápadě přeháňky. Teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Teploty 11 až 16 °C.

Od čtvrtka bude nejčastěji polojasno, jen přechodně oblačno a ojediněle přeháňky. V závěru období srážek přibude. Teploty 14 až 19 °C. Nejvyšší teploty budou zpravidla na jihovýchodě.

Počasí 26.4.2022


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty