Patria (Patria Finance)
Investice  |  23.04.2022 20:02:00

Letošní rok přinese svatební boom, nejdražší je Kalifornie

Letošní rok přinese mohutný růst počtu svateb, což se projeví na zvýšené poptávce po všech souvisejících službách. Tvrdí to Yahoo Finance a svůj názor k tomu prezentovala „svatební expertka“ Esther Lee. Podle ní se pro letošní rok v USA čeká 2,6 milionu svateb, obvyklé číslo se přitom pohybuje kolem 2,2 milionu. Ve srovnání s rokem 2019 by letošní číslo představovalo asi 20% nárůst.

Průměrný náklad svatby se dnes podle expertky pohybuje kolem 34 tisíc dolarů, což je zhruba podobná úroveň jako před pandemií. V roce 2020 ale přišel pokles na 25 tisíc dolarů. Svatby také opět začínají vypadat tak jako původně, zájem o ně ze strany hostů je ale mnohem vyšší, protože „lidé byli tak dlouho zavření doma“. Podle statistik, které zveřejnila společnost Knot, se pak průměrná cena zásnubního prstenu v USA pohybuje kolem 6 tisíc dolarů.



Organizace svatby podle expertky čelí jednak vyšší inflaci a také problémům v dodavatelských řetězcích, podobně, jako se s nimi potýkají firmy v jiných odvětvích. Mezi aktuální problémy může patřit například nedostatek růží. Ten se ale dá vyřešit jinými květinami. Yahoo k tomu přidalo další informace od společnosti Knot, podle kterých se průměrný náklad svatby v Missoury pohybuje kolem 24,5 tisíce dolarů, ale v Kalifornii celá záležitost vyjde asi na 42 tisíc dolarů.

Reportér Yahoo zmínil možnost, že řada svateb byla během pandemie zrušena proto, že lidé, kteří byli donuceni trávit spolu více času, zjistili, že spolu žít nechtějí. Lee pak hovořila o tom, že roste poptávka po „zážitkových“ svatbách a službách, které na ně navazují. Možné je hovořit i o tom, že celkový ráz svateb je poněkud uvolněnější, než býval, například v souladu s tím, jak se změnily požadavky na oblečení ve společnostech.

Co je pro lidi na svatbě rozhodující a na co kladou při objednávce služeb největší důraz? Podle expertky dochází k růstu nákladů na jednoho hosta. Podle dat je přitom nyní na svatbě v průměru 129 lidí s průměrným nákladem 266 dolarů. U hostů je také zřejmý růst výdajů spojených se svatbami, který je mimo jiné dán větší ochotou cestovat a platit za ubytování. To zapadá do obecného trendu otevírání ekonomiky.

Zdroj: Yahoo Finance





Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688