Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
23.04.2022 16:43:18

Předpověď počasí: Teploty kolem 14 °C a hodně srážek

 

Asi před týdnem předpověď počasí naznačovala, že se celkem výrazně ve střední Evropě oteplí. Tato situace sice nastane, ale nakonec jen na jihu a východě republiky. Od severozápadu se nad Česko rychle dostane frontální systém spojený s tlakovou níží, který teploty sníží. Důležité ale je, že bude dost pršet. Hlavně v Čechách. Na Moravě a ve Slezsku bude pásmo srážek rozbité a bohužel se znovu najdou místa, kde zaprší minimálně. Pozor - na Moravě a ve Slezsku v neděli odpoledne ojediněle silné bouřky.

Výhled počasí naznačuje, že během srážek bude sotva kolem 11 °C, ale při přechodném polojasnu až oblačnu v dalších dnech bude až 18 °C. Průměrné jaro, konečně snad s vláhou. Tak nějak má ve střední Evropě vypadat přelom dubna a května.

Vypadá to, že nejvíce bude pršet na severu a celkově v Čechách. Napršet by mohlo až 30 mm vody. V těchto regionech by se tak zásadním způsobem snížilo půdní sucho. Mnohem méně srážek se dostane na jihovýchod, kde bude srážkové pásmo rozbité a srážky spíše místní. Pokud se fronta v neděli trefí do vhodných teplých podmínek na východě Česka, objeví se tam ojediněle i silné bouřky, je vydána výstraha.


Předpověď počasí na další dny

V neděli bude polojasno až oblačno, od severozápadu svižně až zataženo a občas déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle bouřky i silné. Na jihovýchodě srážky později a jen místy. Teploty od 7 °C na severozápadě až po 19 °C na jihovýchodě. Rozhraní přinese takto velký rozdíl v teplotách. Bude velký vítr od středních Čech až po celý východ republiky.

V pondělí bude oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Ty mohou být i s krupkami. Na jihovýchodě srážek méně. Teploty 9 až 13 °C, na jihovýchodě až 16 °C.

úterý bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Teploty 9 až 14 °C. Ráno ojediněle přízemní mráz.

Od středy bude oblačno až skoro zataženo, zpočátku místy přeháňky. Postupně bude oblačnost ubývat a bude více slunečno. Teploty 10 až 14 °C, postupně 13 až 18 °C.

Počasí 25.4.2022


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty