Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  22.04.2022 10:40:00

Konec DPI vyburcoval opozdilce k akci: třetina z nich už řeší novou smlouvu

22. 4. 2022

Konec DPI vyburcoval opozdilce k akci: třetina z nich už řeší novou smlouvu

Třetina bývalých zákazníků skupiny Bohemia Energy, kteří z režimu DPI u ČEZ Prodej nestihli odejít během půlroční lhůty do 14. dubna, už má zažádáno o standardní smlouvu. I zbývající opozdilci se stále ještě mohou vyhnout odpojení od elektřiny, pokud začnou situaci urychleně řešit. Řada zákazníků doslova na poslední chvíli z DPI odešla díky mravenčí práci pracovníků call center a zákaznických center a osobním pochůzkám.

Šestiměsíční režim DPI pro bývalé klienty skupiny Bohemia Energy skončil minulý čtvrtek. U ČEZ Prodej se tak v bezesmluvním vztahu ocitlo přes 2 100 zákazníků, kteří nepodnikli žádné kroky k uzavření běžné smlouvy. Varovný prst ale zafungoval: během posledních 7 dní začalo odchod z DPI řešit přes 720 z těchto zákazníků, tedy přibližně třetina.

Ani zbývajících zhruba 1 400 opozdilců ale nemusí skončit s demontovaným elektroměrem, pokud začnou okamžitě jednat.

K co nejrychlejšímu přechodu z režimu DPI na běžnou smlouvu vyzývali dodavatelé poslední instance hned od začátku, tedy již od loňského října. ČEZ Prodej díky masivní komunikaci, kdy zákazníky v DPI kontaktoval během půl roku až 15krát, převedl na standardní smlouvu 99 % klientů Bohemia Energy. Kromě dopisů, e-mailů, SMS zpráv a telefonátů se o spojení se zákazníky pokoušeli pracovníci i osobními pochůzkami po odběrných místech a lepením informačních samolepek na elektroměry či schránky.

Tři příběhy bývalých zákazníků Bohemia Energy z posledního týdne

1. Zákazníka (mladý muž) se nedařilo kontaktovat: nereagoval na dopisy, e-maily ani na SMS zprávy, nezvedal telefony. Až při osobní návštěvě u něj doma jsme zjistili, že je na dlouhodobé nemocenské. Zpočátku byl nedůvěřivý a odtažitý – cizí telefony prý zásadně nebere, na cizí SMS nereaguje a nikdy nevolá zpátky. Po sdělení informace, že má stále smlouvu v režimu DPI, hrozí mu neoprávněný odběr a je tedy potřeba co nejrychleji uzavřít standartní smlouvu s některým obchodníkem, reagoval, že si vše zařídí sám. Nechala jsem mu na sebe kontakty a nabídku, že můžeme situaci řešit i bez návštěvy zákaznického centra. Druhý den mě sám telefonicky kontaktoval a smlouvu jsme dořešili e-mailem.

2. Zákaznice (starší paní) opakovaně nebrala telefony a nereagovala na žádnou výzvu. Podařilo se mi dohledat telefonní číslo na její dceru, jíž jsem zavolala. Protože dcer je špatně slyšící, nemohly jsme se spolu domluvit, proto mi dala telefonní kontakt na svoji dceru (vnučku zákaznice). Ta mi sdělila, že všechny záležitosti kolem energií řeší její teta (druhá dcera zákaznice) a dala mi na ni telefonní číslo. Paní zpočátku byla velmi nedůvěřivá, ale po sdělení obecných informací a nabídce naší pomoci, se na základě plné moci, kterou jsme ji poslali, dostavila osobně na kontaktní místo ČEZ, kde dořešila smlouvu. Celkem tedy proběhla tři kola telefonátů (první dcera – vnučka – druhá dcera), ale vše se podařilo vyřešit a rodina nám poslala i poděkování.

3. Zákaznice žila v domově seniorů, ale odběrné místo bylo stále napsáno na ni. Její syn dorazil k nám na zákaznické centrum poté, co si všimnul informativní nálepky na poštovní schránce. Vůbec netušil, že maminčin byt je v režimu DPI. Byl rád, že se situaci podařilo vyřešit včas.

Alice Horáková , mluvčí ČEZ


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688