Hradec Králové (hradeckralove.org)
Auto Moto  |  19.04.2022 13:09:36

Policisté se zaměřili na tuning sraz v Hradci Králové

V sobotu 16. 4. si sraz tuningových vozidel, který se konal u OC Orlice Park v Hradci Králové, nenechali ujít ani dopravní policisté. Na akci byli policisté povoláni z celého Královéhradeckého kraje, protože byl předpoklad vysoké účasti příznivců tuningu a také předpoklad velkého porušování dopravních předpisů. Policejní hlídky se zaměřovali zejména na kontrolu dodržování rychlosti jak ve městě, tak i na příjezdových komunikacích, na technický stav vozidel, nesprávný způsob jízdy, na dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na alkohol za volantem a v neposlední řadě na držení hovorového zařízení za jízdy.
Zdroj: PČR

U přibližně 200 účastníků zjistili policisté 119 přestupků, z toho 111 vyřešili na místě udělením pokuty - dohromady za více než 90 tisíc korun (59x rychlost, 32x způsob jízdy, 19x technický stav a 1x pásy), ostatní předali správnímu úřadu (6x rychlost a 2x technický stav). U jednoho přestupku překročení rychlosti uložili i kauci ve výši 5000 korun.
Nejvyšší překročení rychlosti se dopustili hned dva řidiči, kteří na hradeckém okruhu v místě, kde je povolená maximální rychlost 60 km/h, jeli 113 km/h. U správního úřadu za překročení rychlosti v obci o 40 km/h a více hrozí pokuta 5 - 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až jeden rok. Dvaadvacetiletého řidiče osobního vozidla značky Škoda Octavia policisté oznámili správnímu orgánu za to, že měl za čelním sklem modročervený maják, ve výhledové části umístěnu samolepku a dále že nadměrným hlukem obtěžoval okolí a znečišťoval pozemní komunikaci smyky.

Policisté se budou i nadále při podobných akcích ve zvýšené míře intenzivně věnovat dohledu nad bezpečností na silnicích. Stále cílíme na nezodpovědné řidiče, kteří usedají za volanty svých vozidel pod vlivem alkoholu či drog, samozřejmě i na ty řidiče, kteří porušují rychlostní limity anebo nedodržují jakákoliv další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Tito řidiči jsou hrozbou, nejenom pro ostatní účastníky silničního provozu, ale i pro sebe samotné. Na silnicích se neustále objevuje velké množství nezodpovědných a neukázněných řidičů, jejichž jednání může mít i fatální následky.

Zdroj: PČR
Zodpovídá: administrator
Vytvořeno / změněno: 19.4.2022 / 19.4.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688