army.cz (MO ČR)
Armáda  |  14.04.2022 08:15:18

Ministryně Černochová jmenovala do čela Vojenských lesů Romana Vohradského

Před jmenováním do funkce ředitele státního podniku Roman Vohradský absolvoval v souladu s nominačním zákonem pohovor před Výborem pro personální nominace při Úřadu vlády, který jej do funkce doporučil.

„Jsem ráda, že výběrová komise vybrala velice zkušeného člověka, který má bohaté zkušenosti nejen s lesnictvím, ale zná i samotný státní podnik Vojenské lesy a statky, orientuje se v dalších servisních činnostech, které tato organizace pro Armádu ČR zajišťuje, a je zárukou jejího dalšího rozvoje,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová.

Roman Vohradský je absolventem střední lesnické školy v Písku a České zemědělské univerzity v Praze. Ve VLS pracoval na řadě manažerských pozic již mezi lety 2002 až 2009, následně vedl krajské ředitelství Lesů ČR v Chocni a od roku 2015 pak byl ředitelem divize VLS Mimoň, která spravuje Ralsko a část bývalého výcvikového prostoru Mladá.

V čele Vojenských lesů a statků vystřídá Ivo Dohnala, který byl vedením podniku pověřen na sklonku loňského roku, kdy ministryně obrany z funkce odvolala předchozího ředitele Petra Krále pro manažerské selhání. Důvodem byla nevýhodná směna pozemků mezi VLS a Lesy ČR, kterou v minulém roce narychlo a bez odborných analýz připravila předchozí vláda. Stávající vedení ministerstev obrany a zemědělství tuto směnu, kterou kritizovala i celá řada odborníků, nejdříve pozastavilo a následně celý proces zcela zrušilo.

Nový ředitel při nástupu do funkce označil za svou prioritu ziskové hospodaření VLS, zastavení kůrovcové kalamity ve spravovaných lesích a jejich obnovu druhově pestrými porosty, které budou lépe odolávat klimatickým změnám.

„Chci dále strategicky rozvíjet projekty na zadržování vody v krajině a posilovat tak biodiverzitu spravovaných lokalit. Tam, kde to výcviková činnost Armády ČR umožní, chceme dále posilovat turistický rozvoj a další rekreační funkce lesů. Jednou z priorit budou také servisní činnosti, které zajišťujeme pro resort obrany,“ dodal ředitel VLS.

Roman Vohradský je předsedou rady Lesnického parku Bezděz, který je modelovým projektem vyváženého lesního hospodaření, a také členem správní rady Geoparku Ralsko. Působí jako člen komise státních závěrečných zkoušek Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně a člen Ústřední hodnotitelské komise trofejí CIC (Mezinárodní rada pro lov a ochranu zvěře).


  • Vojenské lesy a statky ČR jsou státním podnikem založeným jako servisní organizace ministerstva obrany v období první republiky. Hospodaří ve vojenských újezdech a dalších lokalitách se strategickým významem pro obranu státu. Spravují šest rozsáhlých lokalit o celkové rozloze bezmála 126 tisíc hektarů. Vedle lesnictví a myslivosti se státní podnik věnuje rybářství i ekologickému zemědělství. Zajišťuje také strážní službu a další servisní činnosti pro ozbrojené složky.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688