plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  13.04.2022 00:00:00

Poprvé se v Plzni představí světové špičky v synchronizovaném plavání 14.4.2022 na Slovanech

Poprvé se v Plzni představí světové špičky v synchronizovaném plavání

Zcela výjimečnou show v synchronizovaném plavání světové úrovně mohou ve čtvrtek 14. dubna v 18 hodin vidět návštěvníci plaveckého bazénu v Plzni na Slovanech. V krátkém programu se představí juniorská reprezentace z Ukrajiny vedená bronzovou medailistkou z Letních olympijských her Tokio 2020 Xenií Sirodenko. Sportovní událost nijak neomezí provoz bazénu pro veřejnost, naopak se stane zajímavým zpestřením pro návštěvníky, sportovní fanoušky nebo ukrajinské uprchlíky, kteří se tak mohou setkat s jinými Ukrajinci aktuálně pobývajícími v Plzni.

Zdroj foto: Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň

Zdroj foto: Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň

Vystoupení bude probíhat za běžného provozu v drahách, jež jsou vyčleněny pro trénink plaveckého klubu, který se v tento čas neuskuteční. Půjde přibližně o 15 minut dlouhou show, která bude komentovaná česky i rusky/ukrajinsky. Vstup na galerii bazénu bude pro zájemce volný a pokud bude o show zájem, dívky jsou připravené po 15minutové pauze vystoupení zopakovat,“ pozval na jedinečný sportovní zážitek Tomáš Kotora, ředitel Plaveckého areálu města Plzně. Vysvětlil také, že slečny z ukrajinské reprezentace budou v létě horkými kandidátkami na titul mistryně Evropy. „Takové špičkové vystoupení v synchronizovaném plavání v Plzni jen tak neuvidíme. V současné době totiž není v Plzni bazén s dostatečnou hloubkou pro tento sport dělaný profesionálně,“ řekl Tomáš Kotora.

Mladé reprezentantky uprchly do Plzně kvůli válce na Ukrajině, pocházejí z bombardovaných měst Charkov, Kyjev a Oděsa. Zázemí jim poskytl Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň. Jde celkem o 15 děvčat, pět maminek a trenérky. Klub jim zajistil bydlení ve své ubytovně pro sportovce, všem pěti maminkám našel práci ve formě dočasných brigád. „Jedna žena pracuje v restauraci, která zajišťuje sportovkyním stravování. Ostatní maminky nám pomáhají s úklidem a přípravou venkovního areálu na letní sezonu,“ řekl Tomáš Kotora.

Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň jako celá řada institucí a organizací pomáhá ukrajinským uprchlíkům po příchodu do Plzně, následně pak s jejich začleněním do společnosti. „Kromě juniorského týmu v synchronizovaném plavání k nám přicházejí další děti, které s rodiči uprchly před válkou a doma na Ukrajině se věnovaly plavání. Dáváme jim možnost pokračovat v tom, co dělaly rády. Podle výkonnosti a věku je zařazujeme do jednotlivých plaveckých oddílů,“ dodal Tomáš Kotora, který je také předsedou zmíněného plaveckého klubu.

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 13. 4. 2022, Martin Pecuch


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688