mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  08.04.2022 10:26:00

Jihoafrická republika: Jednotka intenzivní péče vybavená českými technologiemi se stala „vlajkovou lodí“ 4. největší nemocnice na světě

08.04.2022 / 09:45 | Aktualizováno: 08.04.2022 / 10:26

Jihoafrické republice bylo v roce 2021 věnováno zdravotnické vybavení pro jednotky intenzivní péče a mobilní dezinfekční stanice v rámci vázaných peněžních darů. Vybavení bylo dodáno do 5 jihoafrických nemocnic a jednou z nich byla Chris Hani Baragwanath Academic Hospital, která je hodnocena jako 4. největší nemocnice na světě. Při návštěvě této nemocnice získali zástupci ZÚ Pretoria společně s hlavním dodavatelem vybavení společností LINET zpětnou vazbu, která potvrdila velký přínos této pomoci, která poskytla nezbytné a špičkové technologie v době největší vlny pandemie COVID-19 a navíc z jednotky intenzivní péče udělala vlajkovou loď" celé nemocnice.

V roce 2021 se podařilo po dvouletém vyjednávání s jihoafrickým ministerstvem zdravotnictví realizovat vázaný peněžní dar pro 5 státních nemocnic v hodnotě dosahující 20 milionů . Tento dar vyšel z rozhodnutí české vlády pomoci africkým zemím snížit dopad pandemie COVID-19. Předmětem vázaného peněžního daru pro Jihoafrickou republiku bylo vybavení pro jednotky intenzivní péče a dezinfekční mobilní stanice pro pacienty s COVID-19. Jihoafrické nemocnice prošly významnou zkouškou během pandemie COVID-19, potýkaly se s nedostatkem zdravotnického vybavení a právě vybavení pro jednotky intenzivní péče sklidilo největší úspěch.

V provincii Gauteng bylo dodáno vybavení pro jednotku kritické intenzivní péče (JIP) o 22 lůžkách ve státní nemocnici Chris Hani Baragwanath Academic Hospital, která je hodnocena jako 4. největší nemocnice na světě. Součástí dodaného vybavení byla lůžka pro kritické stavy pacientů vyžadující pokročilé funkce, nemocniční mosty, chirurgické přístroje, čističe vzduchu a nemocniční nábytek.

Jedním z hlavních dodavatelů vázaných peněžních darů byla společnost LINET, která navštívila Jihoafrickou republiku ve dnech 4. - 5. 4. a chtěla se podívat do nemocnice Chris Hani Baragwanth Hospital na dodané vybavení. Zástupci obchodně-ekonomického úseku českého velvyslanectví ji při této příležitosti doprovodili a připravili jednání se CEO nemocnice, hlavními manažery, dotačním výborem, hlavní doktorkou dané JIP a zástupci provinční vlády z odboru zdravotnictví. Vedle toho měla česká delegace možnost se podívat do dané JIP osobně a pohovořit se sestrami o jejich zkušenosti s českým vybavením. Výstupem z této návštěvy byla mnohačetná děkovná slova ze strany vedení nemocnice, manažerů, hlavní doktorky a i sester, které každodenně vybavení používají. Podle jejich slov dar představuje neocenitelnou pomoc, která dorazila v době, kdy to bylo nejvíce potřeba, což bylo během 3. nejtěžší vlny pandemie COVID-19 v červenci a srpnu 2021. Navíc JIP vybavená špičkovými českými technologiemi se podle hlavní doktorky stala vlajkovou lodí" celé nemocnice.

Návštěva nemocnice Chris Hani Baragwanath Hospital

Návštěva nemocnice Chris Hani Baragwanath Hospital

 

Návštěva nemocnice Chris Hani Baragwanath Hospital

Návštěva nemocnice Chris Hani Baragwanath Hospital

Vzhledem k tomu, že nemocniční vybavení je již plně využíváno pacienty, nebylo možné udělat fotky přímo v jednotce intenzivní péče.

 

Zpracovala Ing. Kristýna Maina Chvátalová, ekonomická diplomatka, Velvyslanectví České republiky v Pretorii.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

Pá   9:22  New quality productive forces to power Shanghai's development China state infooffice (scio.gov.cn)
Čt 15:48  Oslavy Roku české hudby v Brazílii mzv.cz (MZv ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688