mmr.cz (MMR)
Dotace  |  05.04.2022 11:49:33

MMR: Doprava v Davli je nyní bezpečnější - IROP podpořil rekonstrukci tamního silničního mostu

5. 4. 2022

Díky podpoře z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, došlo ke kompletní rekonstrukci silničního mostu v Davli, jehož technický stav byl alarmující. Z IROP tak doputovala k příjemci, v tomto případě se jedná o Středočeský kraj, částka 49 milionů korun na obnovu zchátralé dopravní stavby v Davli.

„Celkově bylo z IROP investováno do modernizace silnic II. a III. třídy bezmála 31,6 miliardy korun, což představuje 1 356 km zmodernizovaných úseků těchto silnic po celé ČR, přičemž z toho přibližně 500 km se ještě bude modernizovat do roku 2023. Tato oblast bude z IROP podporována i v programovém období 2021-2027, alokace je vyčíslena na 10,8 miliardy korun. Vyhlášení prvních výzev IROP se předpokládá v polovině roku 2022,“ říká náměstek Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád.

Zmíněný silniční most převádí přes řeku Vltavu silnici II/104. Rekonstrukce tak musela počítat nejen s kompletní revitalizací mostu, ale také s obnovou dlážděných břehů na vtoku i výtoku do vzdálenosti přibližně tři metry od mostního objektu. Cíl byl jasný, jednoznačně zvýšit dopravní bezpečnost v daném silničním úseku, zlepšit podmínky životního prostředí a napojení území na obchodní a průmyslové zóny.

Realizací projektu došlo k výstavbě nového mostního svršku včetně asfaltové vozovky a vyčištění porostu před pilíři. Oprava byla nutná i ve spodní části, zejména pak v úrovni nosných konstrukcí. Nedílnou součástí byla i výměna navazujících konstrukcí, které bylo nutné pro účel opravy zdemolovat, v tomto případě se jednalo o svodidla a schodiště. Výsledkem je plně funkční silniční most, jehož architektura vychází z čistého konstrukčního řešení. Záchrana mostu v Davli přispěla ke zkvalitnění silniční sítě v kraji. Modernizace a zkvalitnění silniční sítě je jedna z oblastí, které IROP aktivně podporuje. Téměř šest miliard korun bylo v programovém období 2014 - 2020 investováno ve Středočeském kraji na výstavbu a rekonstrukci vybraných úseků silnic II. a III. třídy zahrnující i mosty. V kilometrech se jedná o 210 kilometrů modernizovaných silnic.
MMR: Doprava v Davli je nyní bezpečnější. IROP podpořil rekonstrukci tamního silničního mostu
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688