mzv.cz (MZv ČR)
Investice  |  04.04.2022 14:25:00

Podnikatelská mise českých firem do Ázerbájdžánu zaměřená na energetiku a energetickou efektivitu 31.5.-3.6.2022

energetická efektivita

Podnikatelská mise českých firem do Ázerbájdžánu zaměřená na energetiku a energetickou efektivitu

04.04.2022 / 14:10 | Aktualizováno: 04.04.2022 / 14:25

Velvyslanectví České republiky v Baku ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Zahraniční kanceláří CzechTrade v Baku organizuje ve dnech 31. května – 3. června 2022 podnikatelskou misi do Ázerbájdžánu zaměřenou na energetiku a energetickou efektivitu. Cílem akce je představení českých energetických řešení nejen v oblasti petrochemického průmyslu, ale také technologie pro využití obnovitelných zdrojů energie a energetickou efektivitu.

Ázerbájdžán je klíčovým dodavatelem ropy a zemního plynu do řady zemí Evropské unie a Středomoří. Petrochemickému průmyslu je díky tomu věnována zvláštní pozornost a modernizace stávající infrastruktury je jedním z aktuálních témat. Země v rámci diverzifikace využívání zdrojů energie začala projevovat zájem o obnovitelné zdroje, jejichž potenciál na pevnině je odhadován na 27 000 MW. Zároveň probíhá modernizace elektrické soustavy a jsou implementovány programy pro zvyšování efektivity při využívání elektrické energie.

Zástupci České republiky a Ázerbájdžánu na podzim roku 2021 vstoupili do nové fáze spolupráce v energetickém sektoru. Dne 30. září 2021 byla velvyslancem České republiky v Ázerbájdžánu Milanem Ekertem a Ministrem energetiky Ázerbájdžánu Parvizem Šahbazovem podepsána Dohoda o spolupráci v oblasti energetiky. Hlavním cílem je pozvednutí energetické spolupráce mezi oběma zeměmi. V termínu mise by se mělo uskutečnit první zasedání nově ustavené pracovní skupiny pro energetiku.

Program akce, která se uskuteční ve dnech 31. května až 3. června 2022, zahrnuje seminář/kulatý stůl s prezentací českých společností pro státní a polostátní subjekty ázerbájdžánské energetické scény a bilaterální jednání pro účastníky akce. Součástí mise je návštěva Baku Energy Week, který kombinuje veletrhy Caspian Oil and Gas a Caspian International Power and Alternative Energy Exhibition, které jsou v roce 2022 doplněny konferencí Baku Energy Forum.

Velvyslanectví ČR v Baku společně s CzechTrade Baku zajišťuje jednání s partnery a hradí organizaci semináře (pronájem sálu a techniky, propagační materiály), vstup na Baku Energy Week a dopravu po Ázerbájdžánu. V průběhu mise se uskuteční menší společenská akce pro partnery českých společností. Účastníci si hradí dopravu do a z Ázerbájdžánu a ubytování (navrhneme možnosti ubytování za zvýhodněných podmínek).

Společnosti mohou v případě zájmu využít možnosti propojení akce s cestou do Gruzie, kterou v termínu od 29. do 31. května organizuje CzechTrade Baku, a využít následný společný přesun do Baku.

Zájemci o účast na misi z řad českých společností se mohou přihlásit do 18. dubna 2022 skrze obchodně-ekonomický úsek Velvyslanectví České republiky v Baku (commerce_baku@mzv.cz) nebo zástupce kanceláře CzechTrade v Baku pana Levana Bokeriu (levan.bokeria@czechtrade.cz).

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688