Export (export.cz)
Ze světa  |  04.04.2022 11:26:24

Ekonomické fórum EU-Zambie

V Lusace se 18. – 19. května 2022 uskuteční historicky první Ekonomické fórum EU-Zambie. Tématem fóra je „Hospodářská transformace prostřednictvím zeleného růstu“.  Zájemci o účast z řad podnikatelů a investorů se mohou registrovat na níže uvedené webové stránce.

Foto: Shutterstock

Jedná se o historicky první akci svého druhu, jíž se mají zúčastnit podnikatelé, experti, finanční instituce i političtí představitelé EU, členských zemí a Zambie. Záštitu fóru poskytl zambijský prezident Hakainde Hichilema, který jej má také zahájit. Za evropskou stranu je v jednání účast eurokomisařky pro mezinárodní partnerství Jutty Urpilainen. Pro EU se jedná o prioritní oblasti s vazbou na tzv. Zelenou dohodu pro Evropu (European Grean Deal), které v Zambii masivně finančně podporuje.

V rámci programu spolupráce EU-Zambie na léta 2021 – 2027 (tzv. Multiannual Indicative Programme) bylo pro první období, tj. léta 20212024, vyčleněno celkem 299 mil. EUR. Z toho 191,3 mil. EUR půjde na projekty na podporu udržitelné hospodářské obnovy po pandemii COVID-19, růst a tvorbu pracovních míst, s důrazem na ekologické aspekty. Aktuálně začíná formulace projektů v rámci tohoto programu a v rámci budoucích výběrových řízení vypisovaných EU se mohou nabízet možnosti i pro uplatnění českých firem.

Cílem nadcházejícího ekonomického fóra je využít aktuálně pozitivního vnímání budoucnosti podnikání v Zambii k navázání dalších vazeb mezi evropskými a zambijskými firmami a přilákat do Zambie nové investory. V rámci fóra se uskuteční prezentace na témata podnikatelského prostředí v Zambii, investičních příležitostí či možností mezinárodního financování. Proběhnou B2B jednání zúčastněných firem v rámci tematických skupin, zaměřených na zemědělství, energetiku, cestovní ruch, zpracovatelský průmysl, zelenou ekonomiku, ICT a dopravu a logistiku. K dispozici bude i výstavní plocha, kde mohou jednotlivé firmy prezentovat své produkty a služby.

Veškeré informace o akci jsou uveřejňovány na webové stránce Ekonomického fóra EU-Zambie, přes niž probíhá i registrace účastníků. Registrační poplatek činí 6 000 ZMW (cca 7 500 ), výstavní poplatek 10 000 ZMW (cca 12 500 ).

České firmy, které mají o účast na ekonomickém fóru zájem, se mohou s případnými dotazy kdykoli obrátit na Velvyslanectví ČR v Lusace na tel. +260 211 269 878 nebo e-mailu lusaka@embassy.mzv.cz.

Václav Kuželka, ekonomický diplomat, Velvyslanectví ČR v Lusace

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688