Nepodlehněte jarní depresi a únavě - Vitaminy D a C asi není nutné představovat, stejně jako hořčík

jarní únava

Jaro je tady. Pro mnohé lidi konečně, neboť chladné dny a dlouhé noci se zdají bez konce a touha po teple a slunci s každým zimním probuzením narůstá. Spolu s vytouženým jarem se ale může objevit i jarní únava, která může přerůst až v depresi. Zatočte s ní jednou provždy a užívejte si sluneční paprsky bez starostí.

Jarní únava je něco, s čím se setká naprostá většina lidí. Den se prodlužuje, je tepleji a nás tak láká čím dál více venkovních aktivit. Pobyt na vzduchu krásně vyčistí hlavu, ale zároveň také unaví. Na někoho pak může ruku v ruce s únavou dopadnout i jarní deprese. A není se vůbec čemu divit.

Během posledních dvou let jsme čelili novému neviditelnému nepříteli v podobě onemocnění COVID-19. Nyní se přidala nová obava o bezpečí – stali jsme se svědky války v Evropě, děje se něco, co si většina z nás pravděpodobně v dnešní době vůbec nedokázala představit. Musíme se však snažit zachovat si pozitivní myšlení a nepodléhat depresi, i když samozřejmě ne vždy se nám podaří ubránit. V takové chvíli je však dobré sáhnout po kvalitních pomocnících v podobě doplňků stravy, neboť při správné volbě tak můžeme svému duševnímu zdraví velmi pomoci.

Vitaminy D a C asi není nutné představovat, stejně tak hořčík. Jedná se o velmi efektivní bojovníky za naši psychickou pohodu, a proto bychom měli dbát na jejich dostatečný příjem. Jelikož se nám však ani při sebevyváženějším jídelníčku nemusí podařit přijímat všechny potřebné vitaminy a minerály v dostatečném množství, je dobré sáhnout po doplňku stravy, který nám v tomto pomůže.

Pokud chcete pro své psychické zdraví udělat maximálně prospěšný krok, vyzkoušejte doplňky stravy s obsahem aminokyseliny L-tryptofan. Jelikož naše tělo neumí tento prvek vyrábět samo, je nutná pomoc zvenčí právě v podobě vhodných suplementů. L-tryptofan je totiž skvělým pomocníkem – právě on odpovídá za vznik serotoninu (tzv. hormonu štěstí), melatoninu (záruka dobrého spánku) a niacinu (podpora našeho nervového systému).

Na L-tryptofan se v souvislosti s duševním zdravím často zapomíná, přitom je to sice nenápadný, ale zcela klíčový pomocník pro naši dobrou náladu a psychickou pohodu. Pokud nás delší čas trápí deprese a únava, je namístě svůj stav změnit a vyhledat pomoc právě v podobě užívání vhodných doplňků stravy s vhodnými prvky,“ uvádí Nicole Hlavatá, výkonná ředitelka České a slovenské asociace pro speciální potraviny.






Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky