Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  30.03.2022 13:55:59

Hradec Králové podpoří začínající pořadatele kulturních akcí novým dotačním programem

V rámci podpory rozvoje kultury v Hradci Králové vznikne nový dotační program Mikroprojekty, který je zaměřený především na začínající pořadatele drobných kulturních akcí. Žádat budou moci o finanční příspěvek z města ve výši až osm tisíc korun zjednodušenou formou. Další výhodou bude také rychlost vyřízení jejich požadavku, která bude až o polovinu kratší než u jiných dotačních titulů. Podávat žádosti navíc bude možné v průběhu celého letošního roku, první chce město přijímat už od května.
 

 
 
„Smyslem tohoto dotačního titulu je poskytnutí možnosti méně zkušeným žadatelům vyzkoušet si připravit drobný kulturní projekt a podrobněji se seznámit se systémem žádostí o dotace. Snahou je přiblížit jim toto dotační prostředí a dodat jim patřičnou odvahu k tomu, aby se pustili do realizace svých projektů, čímž samozřejmě přispějí k rozvoji kultury v našem městě,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury a dotací Monika Štayrová.

Dotační program se pro žadatele otevře v květnu a na rozdíl od ostatních dotačních titulů budou moci zájemci o finanční příspěvky žádat v průběhu celého roku. „V tomto programu bude možné podat maximálně dvě žádosti. Výše dotace na jednu žádost je omezena částkou osm tisíc korun. Dalšími výhodami tohoto dotačního programu je kromě zjednodušeného způsobu podání žádostí i jednodušší smlouva a vypořádání dotace, zásadní bude také zrychlená forma vyřízení požadavků. Zatímco obvykle trvá celý proces administrace dotace kolem tří měsíců, v tomto případě to bude o více než polovinu méně,“ doplňuje vedoucí odboru kultury, sportu a cestovního ruchu magistrátu města Aleš Mokren. Rozhodnutí o poskytnutí dotace bude vydáno nejdéle do 35 dní, vyplacení dotace by následně proběhlo do čtrnácti dnů od podpisu smlouvy.

Město do tohoto nového dotačního programu zatím nastavilo limit 200 tisíc korun. Podpořeno by tak v letošním roce mohlo být nejméně 25 drobných kulturních projektů. Získané finanční příspěvky mohou pořadatelé použít například na zajištění techniky, propagaci projektu nebo pronájem prostor. Veškeré informace k podmínkám a proces podání žádostí naleznou žadatelé v dubnu na dotačním portálu na webových stránkách města Hradce Králové.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí

 
Zodpovídá: administrator
Vytvořeno / změněno: 30.3.2022 / 30.3.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688