Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Dotace  |  28.03.2022 13:20:56

Podpora sociální péče. Organizace z Mladoboleslavska se mohou přihlásit do grantové výzvy

Nadační fond Škoda Auto v letošním roce opět vyhlašuje grantovou výzvu Region bez bariér zaměřující se na podporu sociálního začlenění, péči v domácím prostředí nebo hospicovou a paliativní péči. Zapojit se do ní mohou zejména poskytovatelé sociálních služeb, obce nebo příspěvkové organizace z Mladoboleslavska. Až do 8. května mají možnost ucházet se o finanční příspěvek ve výši až 300 000 korun. Kromě navýšení kapacit a kvality sociálních služeb je cílem grantů podpora aktivní dobrovolnické komunity pomáhající sociálně znevýhodněným a projektů, které přispějí k integraci ukrajinských uprchlíků nebo se zaměřují na duševní zdraví.
Přehled grantových výzev
Přehled grantových výzev

Grantová výzva Region bez bariér se pro zájemce otevřela již 25. března a poběží do 8. května. Kromě příspěvkových organizací, obcí a poskytovatelů sociálních služeb se o příspěvek mohou přihlásit také nevládní neziskové organizace a osoby poskytující psychologickou, terapeutickou a poradenskou podporu neformálně pečujícím.

„Dnešní doba vytváří velký tlak na dostupnost a kvalitu poskytovaných služeb. Trend stárnutí obyvatelstva zvyšuje mimo jiné potřebu zaměřit se na péči v domácím prostředí, jejíž využívání je stále častější. Tím spíš, že nemá dostatečnou státní podporu, podobně jako hospicová péče,“ vysvětluje Ladislav Kučera, ředitel Nadačního fondu Škoda Auto. „I letos tak chceme pokračovat v našem nastoleném trendu a vyslat do společnosti další signál, jehož prostřednictvím se podaří zapojit více neformálně pečujících, probudit komunitu působící v oblasti sociální péče, ale také podpořit interakci mezi obyvateli v jednotlivých regionech,“ doplňuje.

Nadační fond Škoda Auto se chce dále zaměřit na vytvoření platformy pro aktivity, která přispěje k propojování sociálních skupin, ale také eliminaci rizik s ohledem na sociální vyloučení a přijetí sociálně zranitelných osob, jako jsou děti, senioři nebo zdravotně postižení. Zároveň hodlá systematicky podporovat projekty, které pomohou s integrací cizinců přicházejících do regionů nejen z pracovních důvodů. „Chceme také pomoci městům, obcím a neziskovým organizacím řešit současnou uprchlickou krizi, která souvisí s děním na Ukrajině,“ dodává Ladislav Kučera.

V loňském roce se do grantové výzvy Region bez bariér zapojilo přes 21 organizací, které Nadační fond Škoda Auto podpořil celkovou částkou dosahující téměř dva a půl milionů korun. Více o letošní grantové výzvě a možnostech přihlášení najdete na webových stánkách www.nfsa.cz.

Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 28.3.2022 / 28.3.2022

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688