kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Z regionů  |  28.03.2022 00:00:00

Putovní výstava představí brownfieldy v Libereckém kraji, které dostaly druhou šanci

28. 03. 2022
 

Kittelův dům, výtopna Kořenov, zámek Svijany, lůžkový hospic, pivovar ve Cvikově, část továrny v Andělské hoře nebo bývalá textilní továrna ve Frýdlantě. To jsou příklady revitalizovaných brownfieldů Libereckého kraje, které jsou k vidění až do 11. dubna na putovní výstavě v Obchodním centru Fórum v Liberci.

Výstavu pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Lze ji, podobně jako krajskou webovou databázi brownfields a greenfields na území regionu, považovat za účinný nástroj, který přispěje k novému využití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálů.

„Mám radost z toho, že řadu zanedbaných a opuštěných brownfieldů se podařilo zachránit a vdechnout jim nový život, ať už to byly například areály pivovarů ve Frýdlantu a Cvikově, textilní továrna v Semilech, která slouží dnes městskému úřadu či usedlost v Oldřichově v Hájích, jež se proměnila v centrum ekologické výchovy. V současné době prochází regenerací například letitý brownfield v Liberci – komplex bývalé ostašovské slévárny,“ řekl radní Jiří Ulvr, krajský radní pro rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Putovní expozice, které mapují revitalizované brownfieldy, se konají každý rok. V minulých letech je bylo možné zhlédnout v Liberci, Jablonci nad Nisou, Semilech, Hrádku nad Nisou, České Lípě, ve Frýdlantě, Jičíně, Chrastavě, Železném Brodě, Doksech, Jilemnici, Turnově, Lomnici nad Popelkou a dalších obcích a městech Libereckého kraje.

Kdo by měl zájem dozvědět se více o této tematice, může navštívit web www.investujpodjestedem.cz. „Tam lze získat další informace a vyhledat i vhodné lokality pro podnikatelské záměry. Je také možné se obrátit na Agenturu regionálního rozvoje, která portál spravuje a je připravena zprostředkovat potřebné informace,“ doplnil radní Ulvr.

Další užitečné informace se nalézají na webových stránkách odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz. Web Agentury regionálního rozvoje je na www.arr-nisa.cz a obchodního centra Fórum na www.forumliberec.cz.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688