Baterie na okraj vany: elegantní řešení do každé koupelny

Koupelnu můžeme vyšperkovat různě, například využitím efektu důmyslných detailů. Jednou z variant, jak vytvořit unikátní sebevědomé prostředí, je volba baterie na okraj vany. Na co se při výběru soustředit a jaké možnosti existují?

 

Baterie na okraj vany: tří až pětiotvorové krásky


Baterie na okraj vany zaujme na první pohled. Je příjemným vizuálním zpestřením, které působí elegantně a přirozeně. Moderní design baterií dodává místnosti punc luxusu a nadčasovosti. Díky svému umístění na ni snadno dosáhnete přímo z vany, což zprostředkovává maximální pohodlí při ovládání vody. Vaše lázeň nebude ničím narušována. Existuje několik variant a záleží jen na vašich preferencích, kterou zvolíte. Základní otázkou je, zda chcete ovládání pákové, či kohoutové a zda pořídíte set se sprchou, nebo bez ní. Mezi základní varianty patří:

 

  • tříotvorová instalace: zpravidla se jedná o kohoutovou vanovou baterii na okraj vany, případně pákovou baterii se zabudovaným přepínačem, s ramínkem výtoku a sprchou
  • čtyřotvorová instalace: nejčastěji zde naleznete ramínko výtoku, pákové ovládání, ruční sprchu a přepínač sprcha/vana
  • pětiotvorová instalace: jedná se o kohoutovou variantu vanové baterie se sprchou


Moderní i klasický design

 

Vanové baterie na okraj vany dokáží uspokojit i nejvyšší estetické a funkční nároky. Jejich výhodou je, že umí zpestřit jak moderní, minimalisticky laděnou koupelnu, tak tu, která sází na klasiku nebo dokonce retro styl. Vedle působivých linií můžete využít i efektu povrchových dekorů. Vedle klasického chromu existuje například verze nerezu, zlaté, bronzové, bílé či černé. Luxusní verze si pohrávají i se sklem a dekory dřeva či kamene. Dobrou zprávou je, že povrchy bývají ošetřeny speciálními ochrannými vrstvami, které je chrání před vodním kamenem i mechanickým poškozením. Pokud chcete něco speciálního, existují vanové baterie na okraj vany, u kterých je klasický vanový vtok nahrazen vodopádem. Vězte, že s touto variantou získáte šanci relaxační část dne dotáhnout do dokonalosti.

 


Pravidla instalace baterie na okraj vany


Jako u každého produktu, i u baterie na okraj vany je potřeba dobře měřit. Pokud o ní uvažujete, je třeba zvolit vanu s dostatečně širokým okrajem. Jedině tak dosáhnete pohodlného a bezpečného provozu baterie. Podle technického listu se následně připraví instalační otvory. Nezapomeňte, že pod baterií je třeba umístit ještě základní rám, jehož velikost může překvapit, proto prostor nepodceňte. Pokud byste rám neinstalovali, hrozí, že by voda stékající po baterii zatékala pod vanu (místo do odpadu). To by výrazně zvýšilo riziko vzniku plísní. Další možností je umístit baterii na okraj vany do přizdívky. Jen pro úplnost: délka ramínka baterie musí přesahovat okraj vany.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna