plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  23.03.2022 00:00:00

Plzeň se i letos zapojí do květnové výzvy Do práce na kole, aktivní mobilita je na vzestupu

Plzeň se i letos zapojí do květnové výzvy Do práce na kole. Aktivní mobilita je, nejen v Plzni, na vzestupu

Doprava na kole, koloběžce či pěšky zažívá celosvětově enormní nárůst. Touha po zdravějším životním stylu, zlepšování psychické kondice a také pandemická situace přivedly k tomuto aktivnímu způsobu dopravy i lidi, kteří se dříve pohybovali převážně autem. A rekordy láme také registrace do 12. ročníku celorepublikové květnové výzvy Do práce na kole. Registrace je již otevřená, samotná výzva se uskuteční od 1. do 31. května 2022.

„Důvodů, proč se do práce dopravovat aktivně, bezmotorově, je mnoho. Pojďte do toho s námi, přijměte květnovou výzvu, nechte auto doma a vyrazte do práce v týmu kolegů a kolegyň třeba na kole, koloběžce, pěšky nebo poklusem. Loni se do akce v celém Česku zapojilo přes 22 tisíc nadšenců, v Plzni to bylo přes 1 200 účastníků z více než 180 organizací a firem. Letos míříme ještě výš,“ pozval Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který výzvu v Plzni koordinuje.

„Těší mě, že se plzeňská veřejnost a firmy do výzvy zapojují dlouhodobě a hlavně, že se cesta do práce na kole stává stále rozšířenějším způsobem dopravy ve městě. Plzeň proto aktivně pracuje na rozvoji městské cyklistiky, rozšiřujeme síť cyklostezek a stezek greenway. Momentálně dokončujeme například nový úsek v ulici Na Roudné, v červnu se začne s rozšířením stezky podél Radbuzy, stezka vznikne i po rekonstrukci chodníku v Rodinné a Sokolské ulici v Doubravce, kolem Vejprnického potoka nebo nově také mezi Újezdem a Červeným Hrádkem,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Vizuál akce Do práce na kole

Vizuál akce Do práce na kole

Výzvy Do práce na kole se mohou zúčastnit týmy kolegů, ale také kamarádů. Ke snadnému zaznamenávání vykonaných udržitelných cest jim pomáhá mobilní aplikace. Zaznamenávat je ale možné i řadou dalších způsobů. Stejně jako v uplynulých letech zůstává hlavní soutěžní kategorií pravidelnost bez ohledu na počty kilometrů.

Díky partnerským firmám a organizacím se účastníci mohou těšit nejen na zajímavé soutěžní ceny, ale také na tradiční „akce na triko“ – slevy a výhodné nabídky, jako bude například kafe na triko nebo snídaně pro cyklisty. Součástí výzvy je i závěrečný večírek, který se letos uskuteční v Centru cyklistiky Bikeheart.

Pro firmy je výzva také skvělou příležitostí, jak uspořádat netradiční teambuilding a zároveň ukázat, že myslí nejen na zdravý životní styl svých zaměstnanců, ale také na životní prostředí. Letos se mohou opět ucházet o titul Cyklozaměstnavatel roku.

Design triček letošního ročníku vytvořila Eliška Podzimková, jejíž interaktivní výstavu Malý princ lze až do 1. května vidět v plzeňské Papírně.

Registrace je otevřená na www.dopracenakole.cz a výzva samotná běží od 1. do 31. května 2022.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 23. 3. 2022, Martin Pecuch


 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688