Patria (Patria Finance)
Investice  |  18.03.2022 09:00:21

Novým generálním ředitelem ČSOB se stane Aleš Blažek

S účinností od 5. května 2022 odchází John Hollows, generální ředitel ČSOB, po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu. Nástupcem Johna Hollowse ve funkci generálního ředitele ČSOB a člena výkonného výboru KBC jmenuje představenstvo KBC Aleše Blažka. Jmenování Aleše Blažka generálním ředitelem skupiny ČSOB schválila Česká národní banka. Jeho schválení jako člena výkonného výboru KBC Group (KBC Bank a KBC Insurance) podléhá ještě schválení Belgické národní banky a Evropské centrální banky.

Koenraad Debackere, předseda představenstva skupiny KBC, komentoval dnešní oznámení takto: „Jménem představenstva bych rád upřímně poděkoval Johnu Hollowsovi za jeho vysoké nasazení a významný přínos pro naši skupinu v jeho různých rolích, v posledních letech zejména v České republice. Jsme Johnovi opravdu vděčni za jeho úsilí při implementaci pilířů strategie KBC v ČSOB. I díky němu jsme dosáhli značného pokroku a výsledků ve všech oblastech, zejména v digitální transformaci a inovacích.
S potěšením vítám jeho nástupce Aleše. Jsem přesvědčen, že jeho hluboké znalosti a rozsáhlé mezinárodní zkušenosti ve finančním sektoru a ve funkci generálního ředitele KBC Bank Ireland v klíčovém okamžiku jejího vývoje mu pomohou vést ČSOB v náročném čase bezprecedentních změn, kterými právě procházíme.“

Johan Thijs, generální ředitel skupiny KBC, výslovně poděkoval Johnu Hollowsovi: „Společně se svými kolegy z výkonného výboru bych rád vyjádřil své nejhlubší poděkování Johnovi za jeho dlouholetou kariéru a vynikající výkony. Jsem přesvědčen, že ČSOB a mnozí další těžili z Johnových širokých mezinárodních zkušeností, bohaté praxe, strategického vhledu i výjimečných manažerských kvalit. S Johnem jsem několik let úzce spolupracoval ve výkonném výboru a vážím si ho jako přítele. Moji kolegové i já jsme mu nesmírně vděčni za roky obětavé práce pro zákazníky i zaměstnance v různých rolích a za jeho podporu, bezpodmínečné nasazení a významný přínos k rozvoji naší skupiny. Přejeme Johnovi do budoucna jen to nejlepší.“

Johan Thijs poblahopřál také Aleši Blažkovi k jeho jmenování generálním ředitelem ČSOB a přivítal ho ve výkonném výboru KBC Group: „Těší mě, že Aleš souhlasil s převzetím funkce generálního ředitele ČSOB. Zákaznická zkušenost, inovace a digitální transformace jsou pro nás hlavními prioritami. Alešovy zkušenosti z KBC Bank Ireland i zkušenosti z pozice ředitele pro data a strategii v ČSOB budou proto v jeho nové roli generálního ředitele ČSOB neocenitelné. Věřím, že posune digitální transformaci banky na další stupeň. Aleš prokázal, že má správnou kombinaci zkušeností, manažerských schopností a hlubokého porozumění našemu podnikání, aby vedl ČSOB k dalšímu růstu a prosperitě.“

AB

Aleš Blažek (nar. 1972)

Po absolvování magisterského studia práv na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v roce 1997 začal Aleš svou profesní kariéru jako advokát v pražské kanceláři White & Case. Od roku 2000 do roku 2007 působil v Citigroup v Praze a Londýně na řadě právních manažerských pozic v korporátním a investičním bankovnictví. V roce 2007 nastoupil do GE Capital a působil jako hlavní právník pro GE Capital International se zodpovědností za právní služby GE Capital v Evropě, na Středním východě a v Asii a byl členem výkonného managementu. Do ČSOB nastoupil v roce 2014 jako vedoucí právního oddělení zodpovědný za právní a regulatorní služby a corporate governance. V dubnu 2019 se stal ředitelem pro data a strategii. V této funkci se úzce podílel na přípravě a revizi strategie Skupiny ČSOB. Byl také zodpovědný za správu datové infrastruktury Skupiny ČSOB. V roce 2021 byl jmenován generálním ředitelem KBC Bank Ireland. Je ženatý a má pět dětí.

JH

John Hollows (nar. 1956)

Získal titul v oboru práva a ekonomie na Cambridge University. V letech 19781991 pracoval v ústředí Barclays Bank v Londýně a následně v letech 19911995 jako Country Manager pro Barclays Bank na Tchaj-wanu. Do KBC nastoupil v roce 1996 jako Country Manager operací v Šanghaji a v roce 1999 se stal generálním ředitelem pro asijsko-pacifický region, kde byl zodpovědný za deset poboček v šesti zemích. V roce 2003 byl jmenován generálním ředitelem K&H Bank (Maďarsko). V roce 2006 se stal vrchním ředitelem bankovní divize KBC pro střední a východní Evropu. V roce 2009 byl jmenován členem výkonného výboru Skupiny KBC a generálním ředitelem obchodní jednotky pro střední a východní Evropu a Rusko. V roce 2010 převzal roli Chief Risk Officer skupiny KBC. Od roku 2014 je generálním ředitelem ČSOB. John je ženatý a má 4 děti.

Zdroj: ČSOB

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688