mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  17.03.2022 15:21:00

Podmínky cestování na Seychely a návratu do ČR - Od 15. března 2022 jsou Seychely otevřeny všem turistům ze všech států světa.

COVID-19 - aktuální podmínky cestování na Seychely a návratu do ČR

12.01.2022 / 12:20 | Aktualizováno: 17.03.2022 / 15:21

Seychely jsou i nadále otevřeny českým turistům.

Vstup na Seychely letecky

Od 15. března 2022 jsou Seychely otevřeny všem turistům ze všech států světa. Na Seychelách není povinná karanténa ani samoizolace.

Všichni cestující jsou povinni před příletem získat autorizaci na on-line portálu https://seychelles.govtas.com/, kam je nutné zadat:

- kopii pasu a fotografii,

- potvrzení o ubytování na celou dobu pobytu,

- rezervaci vnitrostátní dopravy,

- doklad o zpátečním letu,

- výsledek negativního PCR testu v anglickém nebo francouzském jazyce, který při vstupu do země není starší než 72 hodin, nebo výsledek antigenního testu rapid, ne staršího než 24 hodin s certifikátem vystaveným v certifikované laboratoři*

- cestovní pojištění, které musí pokrývat veškeré výlohy spojené s možným onemocněním na COVID-19 (izolace, karanténa, léčba),

- případně i očkovací certifikát.

Pro získání autorizace doporučujeme odeslat on-line autorizaci tak, abyste měli na vyřízení minimálně jeden pracovní den. Poplatek za autorizaci je 10 euro. V autorizačním formuláři je možné se předobjednat na COVID test pro zpáteční cestu, který se pohybuje okolo 120 euro.

Všem cestujícím je při příletu měřena teplota. Při symptomech onemocnění COVID-19 při příletu jsou takoví cestující izolováni a je vyžádáno, aby podstoupili PCR test.

*Kdo nepotřebuje test pro vstup na Seychely?

1) Ti cestující, kteří prodělali onemocnění COVID-19 v posledních 2-12 týdnech, se mohou prokázat pouze negativním antigenním testem (ne straším 72 hodin), ale pouze pokud mají i oficiální potvrzení, že byli v dané době testováni pozitivně a mají doklad o vyléčení či prodělání karantény.

2) Cestující ve věku od 18 let, kteří byli naočkování dvěma dávkami vakcíny a po šesti měsících i třetí dávkou vakcíny proti onemocnění COVID-19 a mají tedy kompletní očkování třemi dávkami.

3) Cestující ve věku od 12 do 18 let, kteří jsou naočkovaní dvěma dávkami vakcíny proti onemocnění COVID-19.

Vstup na Seychely lodní dopravou

Pro vstup lodí je nutné získat autorizaci skrze email pha@health.gov.sc. Posádka ani cestující nemusí mít negativní PCR test, musí však uběhnout doba minimálně 10 dnů od návštěvy posledního přístavu a žádný z cestujících nesmí mít příznaky onemocnění COVID-19. Dále musí mít cestovní pojištění , které musí pokrývat veškeré výlohy spojené s možným onemocněním na COVID-19 (izolace, karanténa, léčba). Dřívější vystoupení z lodi je povoleno pouze pokud jsou cestující a posádka ochotni na vlastní náklady absolvovat PCR test. Všichni cestující a posádka jsou povinni hlásit jakékoliv onemocnění Public Health Authority.

Tato opatření platí pro veškerou lodní dopravu včetně soukromých jacht.

Děti

Děti mladší 2 let bez příznaků onemocnění covidem se nemusí prokazovat negativním PCR testem.

Příjezdový formulář

Pro vstup do země je nutné získat autorizaci (viz výše). Po příletu do země je vyplňován formulář v papírové podobě.

Podmínky na místě

Mezinárodní letiště Mahé je otevřeno pro běžný komerční provoz. Lze využít spoje Etihad, Qatar Airways, Ethiopian Airlines a mnoha dalších.

Všichni by měli nosit ochranné prostředky dýchacích cest ve veřejných prostorách, měly by být dodržovány rozestupy alespoň 1 metr. Je důrazně doporučeno vyhýbat se fyzickému kontaktu a velkým shromážděním. Ministerstvo zdravotnictví dále doporučuje zaregistrovat se v trasovací aplikaci. Health authority encourages download of new contact tracing app - Ministry of Health - Seychelles

Ubytování může být poskytováno jen certifikovanými ubytovacími zařízeními, které jsou uvedeny na webu List of all Covid-19 health certified tourism businesses – Seychelles Ministry of Foreign Affairs and Tourism – Department of Tourism. Pokud se rozhodnete bydlet v jiném ubytovacím zařízení, měli byste podstoupit další PCR test pátý den po příletu.

Testovací místa jsou na všech třech hlavních ostrovech tedy: Mahé, Praslin a La Digue. Na test by se cestující měli objednat alespoň týden předem na emailu: covid19test@health.gov.sc nebo na telefonu + 248 4388410. Cena testu je 2 500,- seychelských rupií pro dospělé i děti. Na Seychelách působí i další dvě soukromé firmy, které se mohou dostavit na testování do ubytovacích zařízení. Jedná se o společnost Euro Medical Welcome — COVID-19 PCR Test Seychelles | Euromedical Family Clinic, + 2484324999 nebo + 2482715763 a společnost Seychelles Medical Get RT PCR Test | Antigen For Travel | Seychelles Medical, +2484366999.

Postup při nákaze covidem

Při podezření na onemocnění covidem doporučujeme po dohodě s pojišťovnou navštívit nejbližší nemocniční zařízení, nebo kontaktovat jednu z výše uvedených testovacích společností a v případě pozitivního testu se domluvit na dalším postupu s lékařem.

Návrat do ČR

Seychelská republika nevyžaduje PCR test pro odlet ze země, cestující se ale musí testovat, pokud to vyžadují jejich aerolinky. Pro opatření České republiky po příletu ze Seychel pokračujte na: Pravidla návratu do ČR | Ministerstvo zahraničních věcí České republiky (mzv.cz).

 

Užitečné kontakty

Pohotovostní linka Velvyslanectví ČR v Addis Abebě: +251/911222401

Honorární konzulát ČR Seychely - honorární konzulát | Velvyslanectví České republiky v Addis Abebě (mzv.cz)

Pohotovostní telefonní číslo pro nemocné: 141

Euro Medical Welcome — COVID-19 PCR Test Seychelles | Euromedical Family Clinic, + 2484324999, + 2482715763

Seychelles Medical Get RT PCR Test | Antigen For Travel | Seychelles Medical, +2484366999

Ministerstvo zahraničních věcí a turismu – zdravotně certifikované služby: List of all Covid-19 health certified tourism businesses – Seychelles Ministry of Foreign Affairs and Tourism – Department of Tourism

Autorizační formulář: Home | COVID-19 Seychelles Travel Authorization (STA) (govtas.com)

Ministerstvo zdravotnictví Home - Ministry of Health - Seychelles, Guidelines - Ministry of Health - Seychelles

Aktuality Covid-19 Tourism Guidelines – Seychelles Ministry of Foreign Affairs and Tourism – Department of Tourism

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688