mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  10.03.2022 06:54:00

Cestování do Indonésie a v rámci Indonésie od 8. března 2022 do odvolání

Covid-19 - Cestování do Indonésie a v rámci Indonésie od 8. března 2022 do odvolání

07.01.2022 / 04:00 | Aktualizováno: 10.03.2022 / 06:54

Indonésie začíná rozvolňovat pravidla pro vstup do země zahraničním cestovatelům. Změny přicházejí takřka každé dva týdny. Pravidla platná od 8.3.2022 jsou následující:

VSTUP NA ÚZEMÍ INDONÉSIE

Všichni zahraniční cestující (cizí státní příslušníci), kteří vstoupí na území Indonéské republiky, musí používat aplikaci PeduliLindungi. Pro vstup do země musí disponovat negativním výsledkem testu RT-PCR, kdy test musel být proveden maximálně 2 x 24 hodin před časem odjezdu.

Všichni zahraniční cestující mohou vstoupit na území Indonésie prostřednictvím následujících míst:

  1. Letiště: (i) Soekarno Hatta, Banten; (ii) Juanda, východní Jáva; (iii) Ngurah Rai, Bali; (iv) Hang Nadim, ostrovy Riau; (v) Raja Haji Fisabilillah, ostrovy Riau; (vi) Sam Ratulangi, Severní Sulawesi; a (vii) Zainuddin Abdul Madjid, West Nusa Tenggara.
  2. Námořní přístavy: (i) Tanjung Benoa, Bali; (ii) Batam, ostrovy Riau; (iii) Tanjung Pinang, ostrovy Riau; (iv) Bintan, ostrovy Riau; a (v) Nunukan, Severní Kalimantan.
  3. Hraniční přechody: (i) Aruk, Západní Kalimantan; (ii) Entikong, Západní Kalimantan; a (iii) Motaain, Východní Nusa Tenggara.

Opakované podstoupení testu RT-PCR musí být u zahraničních cestujících, kteří vstoupili na území Indonéské republiky, provedeno 2x, a to po příjezdu a před koncem karantény v případě sedmidenní karantény a 3. den individuální cestou při jednodenní karanténě. Ustanovení týkající se doby karantény nebo zdravotního sledování se vztahuje na všechny zahraniční cestující s následujícími kategoriemi:

  1. Karanténa 7 x 24 hodin pro ty, kteří nejsou kompletně očkovaní.
  2. Karanténa 1 x 24 hodin pro ty, kteří dostali kompletní dávku vakcíny (centralizované pozorování v karanténním hotelu do výsledků RT-PCR po příjezdu).
  3. Zahraniční cestující mladší 18 let se mohou řídit ustanoveními karantény uloženými jejich rodičům nebo pečovatelům.
  4. Vedoucí zahraničních misí a/nebo mezinárodních organizací a jejich rodinní příslušníci mohou v diplomatické rezidenci podstoupit vlastní karanténu / zdravotní pozorování s dobou přizpůsobenou ustanovením očkovací dávky, a to: (i) 1 x 24 hodin pro ty, kteří dostali kompletní dávku vakcíny; nebo (ii) 7 x 24 hodin pro ty, kteří nedostali celou dávku vakcíny.

Výjimka ve formě osvobození od karanténních povinností za předpokladu, že je zaveden bublinový systém a přísné zdravotní protokoly, může být udělena zahraničním cestujícím, pokud se jedná o:

a. Delegáty oficiální/státní návštěvy;

b. Mezinárodní cestující v rámci systému Travel Corridor Arrangement (TCA);

c. Delegáty, kteří se zúčastní zasedání G20; a/nebo

d. Cestovatele, kteří jsou čestnými osobami (bývalé hlavy států nebo předsedové vlád zemí) nebo významné osoby (držitelé funkcí s vysokou sociální a ekonomickou hodnotou v mezinárodním společenství).

 

Vydávání turistických víz do Indonésie je v současné době stále omezeno.

Informace ke vstupu na Bali najdete níže v kategorii PODROBNÉ INFORMACE.

S ohledem na situaci COVID-19, která se neustále mění, nemůžeme poskytnout jistotu informací o změnách předpisů v blízkém nebo dlouhodobém horizontu. Indonéská vláda může kdykoli změnit pravidla a nařízení kvůli pandemii.


OČKOVANÉ OSOBY

Pro vstup do Indonésie je nutné být plně nebo alespoň částečně očkován. Dle stavu očkování se posléze odvíjí délka karantény a to 7 x 24 pro částečně očkované a 1 x 24 pro plně očkované (alespoň 2 dávky). Zaregistrujte se a nahrajte certifikát o dokončeném očkování zde: https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in


TESTOVANÉ OSOBY

Pro vstup do země musí cestovatelé disponovat negativním výsledkem testu RT-PCR, kdy test musel být proveden maximálně 2 x 24 hodin před časem odjezdu. Následují dvě další RT-PCR testování po příletu. Veškeré toto testování musí podstoupit všichni bez ohledu na počet dávek očkování.


OSOBY S PRODĚLANÝM COVIDEM

Indonésie nestanovuje pravidla s úlevami pro osoby s prodělaným onemocněním Covid-19.


DĚTI

Zahraniční cestující mladší 18 let se mohou řídit ustanoveními karantény uloženými jejich rodičům nebo pečovatelům.


PŘÍJEZDOVÝ FORMULÁŘ

Při vstupu do země musí mít každý cestující nainstalovanou aplikaci PeduliLindungi a postupovat dle registračních kroků v ní.


PODMÍNKY NA MÍSTĚ

Cestování v rámci Indonésie je nyní pro plně očkované (alespoň dvěma dávkami) možné bez nutnosti předložení negativního výsledku testu. Pro osoby s nekompletním očkováním platí povinnost podstoupit test RT-PCR maximálně 3 x 24 h před cestou či antigenní test 1 x 24 před cestou.


UŽITEČNÉ ODKAZY

https://visa-online.imigrasi.go.id/

https://www.pedulilindungi.id/login

https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in

https://www.imigrasi.go.id/id/covid19/

Cirkulární dopis ID Covid 19 Task Unit (PDF, 596 KB)


PODROBNÉ INFORMACE

Speciální podmínky pro vstup na Bali, Batam a Bintan

Zahraniční cestující, kteří vstoupí na území Indonésie přes vstupní body na Bali, Batamu a Bintanu, jsou povinni mít následující požadované dokumenty:

  1. Vstup na Bali: Doklad o potvrzení rezervace a platbě za zájezd nebo ubytování na minimálně 4 dny.
  2. Vstup v Batamu a Bintanu: Doklad o rezervaci a platbě hotelu či zájezdu.
  3. Vízum nebo jiné vstupní povolení.
  4. Doklad o vlastnictví zdravotního pojištění s minimální pojistnou hodnotou 20 000 SGD (ekvivalentní částka), které zahrnuje financování případného onemocnění COVID-19.

Po odběru vzorku pro RT-PCR po příjezdu mohou zahraniční cestovatelé počkat na výsledky vyšetření RT-PCR v hotelu. Zahraniční cestující nesmí opustit pokoj, dokud nedostanou negativní výsledek RT-PCR.

Pokud test RT-PCR ukáže negativní výsledek, mohou zahraniční cestující pokračovat v aktivitách podle stanoveného balíčku zájezdu nebo cestovního plánu za dodržení přísných zdravotních protokolů.

Zahraniční cestující na Bali, Batam a Bintan jsou povinni provést test RT-PCR 3. den po příletu. Po obdržení negativního výsledku mohou pokračovat v aktivitách a cestovním plánu.

Zahraniční cestující mohou opustit území Bali, Batam a Bintan za následujících podmínek:

  1. Bali: negativní výsledek RT-PCR 3. den a pobyt na Bali alespoň 4 dny.
  2. Batam a Bintan: negativní výsledky RT-PCR 3. den.
  3. Splnění podmínek zdravotních protokolů v cílové oblasti.

Zahraniční cestovatelé na Bali, Batamu a Bintanu mohou bydlet v hotelech nebo ubytovacích zařízeních, která obdržela doporučení od Regionální pracovní skupiny pro manipulaci s COVID-19 a splňují standardy čistoty, zdraví, bezpečnosti a udržitelnosti životního prostředí stanovené indonéským ministerstvem cestovního ruchu.

Možnost víza po příjezdu pro české občany je stále suspendována a je nutno o vízum žádat předem online: https://visa-online.imigrasi.go.id/. Indonésie povoluje na Bali tzv. „visa on arrival“ pouze občanům 23 zemí: Austrálie, USA, Nizozemí, Brunej, Filipíny, Spojené království, Itálie, Japonsko, Německo, Kambodža, Kanada, Korejská republika, Laos, Malajsie, Myanmar, Francie, Katar, Nový Zéland, Singapur, Thajsko, Turecko, UAE, Vietnam.


PODMÍNKY NÁVRATU DO ČR

Informace k pravidlům návratu do ČR najdete v tomto odkaze: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/aktualni_doporuceni_a_varovani/nova_pravidla_navratu_do_cr_od_9_7_2021a.html

 

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688