cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  01.03.2022 20:13:32

Decentralizovaná sociální platforma: BitOrbit

Decentralizovaná sociální platforma: BitOrbit

01.03.2022 / Crypto Kingdom

V oblasti decentralizace vznikají sociální platformy, které chtějí svým uživatelům zajistit plnou kontrolu nad jejich údaji, aby nemohly být zneužity třetími stranami, jak tomu bylo dosud v případě centralizovaných sociálních sítí.

BitOrbit je decentralizovaná sociální síť na blockchainu Velas. Tato platforma je první sociální sítí na blockchainu Velas a umožňuje snadno zpeněžit sociální obsah. Blogeři a tvůrci obsahu si mohou vytvořit profil BitOrbit a vydělávat peníze za sdílení svého obsahu pomocí peněženky. Platforma je odolná proti cenzuře, je zdarma a bez poplatků. Tvůrci se však mohou rozhodnout, zda svůj obsah zpřístupní všem, nebo jej prodají vytvořením odkazu a připnutím na profil sociální sítě.

Nabízí také vloženou funkci chatu, která sledujícím a zákazníkům usnadňuje interakci s daným uživatelem. Kromě toho mohou uživatelé, kteří mají token BITORB, vygenerovat token BitOrbit NFT pomocí generátoru BitOrbit NFT. Platforma také umožňuje uživatelům synchronizovat seznamy kontaktů a vytvářet soukromé skupiny v aplikaci BitOrbit. Kromě toho se platforma zaměřuje na to, aby uživatelé měli kontrolu nad svým obsahem na sociálních sítích. Toho projekt dosahuje tím, že poskytuje vysoce sociální nástroj při zachování soukromí uživatelů.

Jak to funguje?

Aplikace je zcela zdarma, bez skrytých poplatků za funkce a bez měsíčních poplatků. Platforma nemá žádná omezení, uživatelé si mohou vytvořit tolik účtů, kolik potřebují. BitOrbit v současné době podporuje měnu VLX a nabízí její funkce. Zprávy, které si uživatelé na platformě vyměňují, jsou uloženy na serveru s end-to-end šifrováním BitOrbit a nejsou uloženy v blockchainu.

Vlastnosti platformy

Vestavěná kryptopeněženka

Možnost odesílání kryptoaktiv od uživatele k uživateli metodou přímého odeslání.

Přidány soukromé skupiny

Telegram má tajné chaty mezi uživateli, ale nemá tajné skupiny mezi skupinou uživatelů. Tuto funkci chceme přidat, aby komunikace mezi stabilními skupinami byla anonymnější a bezpečnější.

Vestavěné aplikace

Telegram má potenciál být všestrannou aplikací využívající Telegram boty. Boty jsou však vázány na obrázky, text a tlačítka. Jejich rozhraní by se dalo vylepšit nahrazením komponentami React Native, kde si každá organizace může individuálně nakonfigurovat uživatelské rozhraní UI/UX svých botů.

Vestavěný videokanál

Telegram je v současnosti pouze chatovací služba, zatímco WeChat je kompletní sociální síť. Platforma chce konkurovat WeChatu tím, že do Telegramu přidá funkce sociálních médií.

Synchronizace dat a seznamu kontaktů

Uživatelé již nemusí zvát své přátele do nového chatu, ale získají přístup k údajům a seznamům kontaktů, aby se mohli připojit.

Velas Blockchain

Velas je švýcarská technologická společnost, která vytváří převratné blockchainové aplikace pro posílení postavení lidí na celém světě. Velas Blockchain je domovem rozmanitého ekosystému dostupných decentralizovaných produktů a služeb. Tým Velas má také rozsáhlé zkušenosti v oblasti kryptografie, matematiky a inženýrství. Velas je fork Solana Blockchain a je integrací Ethereum Virtual Machine (EVM). BitOrbit je jednou z mnoha decentralizovaných aplikací (dapps) v síti VELAS, která poskytuje škálovatelnou platformu pro vytváření dapps s rychlostí transakcí až 75 000 za sekundu (TPS) pomocí konsensuálního mechanismu DPoS (Delegated Proof of Stake) s podporou umělé inteligence. Kromě toho se Velas Blockchain může pochlubit velmi nízkými transakčními poplatky, superrychlými potvrzeními a podporou chytrých smluv pomocí programovacího jazyka Solidity.

Velas poskytuje veškerou marketingovou a vývojovou podporu, která je potřebná k tomu, aby se BitOrbit stal vážným konkurentem v decentralizovaném sociálním světě. Kromě toho Velas nabízí řadu inovativních produktů, včetně služeb okamžitých plateb a flexibilních monetizačních nástrojů pro decentralizovaná sociální média. Nativní token VLX se používá také v mnoha decentralizovaných aplikacích společnosti Velas, včetně BitOrbitu. Velas je navíc vysoce efektivní inteligentní smlouva, která vývojářům poskytuje komplexní nástroje pro vytváření decentralizovaných aplikací (dapps) pro různé případy použití.

Zpeněžení obsahu na sociálních sítích

BitOrbit je platforma sociálních médií, která kombinuje nejlepší prvky tradičních sociálních médií s decentralizovanou infrastrukturou založenou na blockchainu. Projekt se skládá z několika částí:

1. Síť funguje podobně jako Facebook, Instagram nebo Twitter. Uživatelé si mohou vytvořit profil BitOrbit a sdílet obsah se svými zákazníky, fanoušky a příznivci. Platforma nabízí různé nástroje pro zpeněžení obsahu na sociálních sítích.

2. Uživatelé mohou přistupovat k modulu chatu P2P (peer-to-peer) přímo ze svého profilu BitOrbit. Funkce chatu podporuje vytváření skupin a kanálů, které pomáhají vytvářet komunity.

3. Peněženka In-Build nabízí uživatelům bezpečné místo pro ukládání jejich majetku a transakcí s ostatními uživateli. Peněženka je nezbytná pro zpeněžování obsahu na sociálních sítích a nákup prémiového obsahu.

4. Sada aplikací, které mají uživatelé platformy k dispozici. Podobně jako Telegram umožňuje uživatelům spouštět aplikace, jako jsou chatovací boti, umožní BitOrbit tvůrcům vyvíjet a spouštět na platformě vlastní aplikace a přizpůsobovat si rozhraní a uživatelské prostředí.

Generátor BitOrbit NFT

Generátor BitOrbit NFT (Non-Fungible Token) umožňuje uživatelům uzamknout nativní token BITORB. Uživatelé tak mohou získat náhodně vybraný BitOrbit NFT. Další klíčovou hodnotou je ochrana soukromí. Zatímco mnoho centralizovaných platforem sociálních médií je náchylných k hromadnému shromažďování dat, BitOrbit udržuje data uživatelů v soukromí. Namísto prodeje různých datových bodů za účelem získání příjmů pro akcionáře poskytuje BitOrbit možnosti zpeněžení sociálního obsahu, z něhož mají přímý prospěch jeho tvůrci.

Zabezpečení platformy

Tým BitOrbit věří, že uživatelé by měli mít svá data plně pod kontrolou. Platforma proto zabraňuje zachycení dat pomocí pokročilých kryptografických technik včetně Shamirova schématu, Diffie Hellmanova algoritmu, eliptické kryptografie a ZK Snarks. Díky důvěře v matematiku namísto jediného bodu selhání minimalizuje platforma BitOrbit pravděpodobnost úniku dat a hackerských útoků.

Token BITORB

Nativní token BITORB je nástrojem na decentralizované platformě sociálních médií. Token BITORB plní různé funkce v celém ekosystému, včetně stakingu, správy platformy, plateb a transakčních poplatků. Token BITORB je deflační. Důvodem je skutečnost, že platforma stanovuje maximální nabídku jedné miliardy tokenů a mechanismus spalování transakcí. Držitelé tokenů BITORB mají právo hlasovat o aktualizacích návrhů, financování grantů a modelu spalování tokenů. Navíc ti, kdo si uzamknou tokeny BITORB, obdrží od generátoru NFT jedinečný token BitOrbit NFT.

Peněženka BitOrbit

Vestavěná peněženka je pro zpeněžení sociálního obsahu prostřednictvím platformy BitOrbit nezbytná. Tvůrci budou dostávat platby za prémiový obsah pomocí peněženky. Kromě toho je součástí balíčku peněženka BitOrbit, která bude podporovat vyúčtování a přímé digitální platby.

Zdroje:

https://academy.moralis.io/blog/what-is-bitorbit-and-the-bitorb-token,

https://portalcripto.com.br/en/what-is-bitorbit-bitorb-token-app-to-monetize-content/#Como_funciona_BitOrbit_BITORB_Plataforma,

https://medium.com/velasblockchain/velas-products-bitorbit-decentralized-social-network-db45cdde0f24.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
St 10:31  Povinnosti CAIs (MiCA) JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)
Út 13:45  Halving BTC se blíží X-Trade Brokers (XTB)
Po 10:42  Zlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré Martin Stránský (WBTCB)

Přečtěte si také:

17.07.2022Milionový útok na decentralizovanou burzu Uniswap cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
18.02.2022Co to jsou decentralizované finance cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
01.02.2022Studie OECD k decentralizovaným financím (DeFi) MF ČR (Ministerstvo financí ČR)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688