plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  28.02.2022 00:00:00

Automobilovou dopravu na Karlovarské omezí od 1.3.-30.6. práce na retenční nádrži

Automobilovou dopravu na Karlovarské omezí práce na retenční nádrži

Stavební práce Vodárny Plzeň na Karlovarské ulici omezí od 1. března do 30. června 2022 dopravu ve směru z centra města na Košutku. Důvodem je rozšíření spojné kanalizační šachty související s dokončením retenční nádrže Vinice. Omezení dopravy se dotkne řidičů jedoucích na Košutku pod křižovatkou ulic Karlovarská a Na Chmelnicích. Dopravní omezení je rozděleno do dvou etap podle plánovaných prací, a to následovně:

  • od 1. do 14. března projedou řidiči zmíněný úsek pouze levým jízdním pruhem (tím, který je blíž tramvajovému pásu). Do něj bude směřována veškerá doprava, vnější pruh bude uzavřen,
  • od 15. března do 30. června se uzavře celá stávající vozovka. Současně se vybuduje provizorní objízdná komunikace, která zabere kromě části vozovky i přilehlý chodník. Řidiči budou muset použít tuto objížďku.

Veřejné dopravy se omezení nedotknou, po provizorní komunikaci však neprojedou nákladní auta, která budou odkloněna do Lidické a Studentské ulice. Cyklisté i chodci využijí podchod pod Karlovarskou ulicí a přejdou na druhou stranu komunikace, kudy mohou pokračovat bezpečně cestou mimo staveniště. Vůbec nejrychlejším a doporučeným cestováním na Košutku bude jízda tramvají.

Zákres situace do mapy (zdroj: Vodárna Plzeň)

Zákres situace do mapy (zdroj: Vodárna Plzeň)

Zkapacitnění šachty v Karlovarské ulici spočívá ve vyhloubení a zapažení stavební jámy, na což je třeba asi 22 tun oceli. Práce budou probíhat v desetimetrové hloubce. Samotná spojná šachta má půdorys 10 x 4 metry, vyhrazený přidružený prostor pro techniku a materiál je plánován na 10 x 9 metrů.

„Ve stísněných podmínkách komunikace za částečného zachování dopravy půjde o náročnou práci, která se bohužel neobejde bez dopravního omezení,“ uvedl generální ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Jiří Kozohorský. „Jedná se o poslední složitý stavební objekt v rámci celé výstavby. Souběžně se budou provádět práce už jen na terénních úpravách v místě samotné nádrže a zřízení obslužných komunikací,“ dodal technický ředitel VODÁRNY PLZEŇ a.s. Radovan Škarban.

VODÁRNA PLZEŇ a.s. zahájí 1. března 2022 v Karlovarské ulici stavbu rozšíření spojné kanalizační šachty. Jde o zkapacitnění šachty, v níž se sbíhá několik kanalizačních stok, zejména z oblasti Vinic. Tato stavební akce se vztahuje k dokončení retenční nádrže Vinice, jež je stěžejní zejména pro dostavbu severozápadního okruhu města a provozně souvisí s rekonstrukcí Roudenského kanalizačního sběrače.

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 28. 2. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688