Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  25.02.2022 00:00:00

Středočeský kraj má své první Centrum porodní asistence. Dnes bylo slavnostně otevřeno v kolínské nemocnici

náměstek Pavlík v CPA Kolín

Středočeský kraj má od dnešního dne své první Centrum porodní asistence. To vzniklo v rámci intermediálního perinatologického centra Oblastní nemocnice Kolín a bude poskytovat rodičkám s nízkým rizikem komplikací péči za pomocí zkušených porodních asistentek. Nové centrum reflektuje společenskou poptávku po tvorbě příznivějšího a komfortnějšího porodnického prostředí za podmínky udržení vysoké bezpečnosti pro matku a dítě.

Koncept Centra porodní asistence spočítá v tom, že péče rodičkám s nízkým rizikem komplikací je poskytována pouze zkušenými porodními asistentkami. Vše však probíhá se zázemím a spoluprací plně vybaveného porodnického oddělení, které je připraveno případné komplikace řešit. „Mám velikou radost, že dnes můžeme otevřít první Centrum porodní asistence v kraji. Nový koncept poskytne ženám přátelské prostředí v kombinaci s okamžitě dostupnou lékařskou péčí,“ uvádí v rámci slavnostního otevření náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

Kolínská nemocnice tímto krokem reaguje na společenskou poptávku po této péči. „Uvědomujeme si, že je zde dlouhodobě poptávka po změně konceptu péče o rodičku s akcentem na její přání a zachování co největší intimity. Při tvorbě konceptu našeho centra mimo jiné vycházíme z metodického doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR pro poskytovatele zdravotních služeb v oboru gynekologie a porodnictví a neonatologie,“ dodává předseda představenstva ON Kolín Petr Chudomel.

V rámci nemocnice se jedná o zásadní organizační změnu umožňující využít prostory nově zrekonstruované porodnice způsobem, který odpovídá nejmodernějšímu trendu současného porodnictví. „Současná podoba Gynekologicko porodnického oddělení je z roku 2019, kdy byla dokončena rekonstrukce reflektující nejmodernější trendy oboru. Porodnice je ve čtyřech porodních pokojích vybavena nejmodernější technikou, včetně hydromasážních van tak, aby byla zajištěna nejen vysoká úroveň péče o rodičku, ale i nezbytná intimita, která porodu náleží,“ připomíná primář Gynekologicko - porodnického oddělení Aleš Toman. Centrum porodní asistence v Oblastní nemocnici Kolín bude v provozu již od dnešního dne.


CPA Kolín (Obrázek se otevře do nového okna)
náměstek Pavlík v CPA Kolín (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688