msmt.cz (MŠMT)
Školství  |  24.02.2022 14:09:35

MŠMT - Výzvy k předkládání návrhů projektů EuroHPC v roce 2022

Výzvy k předkládání návrhů projektů EuroHPC v roce 2022

Společný podnik EuroHPC (European High-Performance Computing Joint Undertaking) etablovaný za účelem provádění společné technologické iniciativy EuroHPC (European High-Performance Computing Joint Technology Initiative) vyhlásil v souladu se svým pracovním programem na rok 2022 dvě výzvy pro předkládání návrhů projektů mezinárodní spolupráce ve výzkumu, vývoji a inovacích s cílem posilování výzkumných a inovačních kompetencí evropských výzkumných organizací a průmyslových podniků působících v oblasti vysoce výkonných výpočetních systémů, resp. superpočítání. Úplné znění pracovního programu společného podniku EuroHPC pro rok 2022, resp. výzev pro předkládání návrhů projektů je dostupné na webových stránkách společného podniku EuroHPC, včetně specifikace kritérií způsobilosti účastníků projektů rekrutujících se z řad výzkumných institucí a průmyslových podniků ČR.

Financování mezinárodních projektů výzkumu, vývoje a inovací schválených k udělení podpory v rámci společné technologické iniciativy EuroHPC probíhá na základě kombinace prostředků členských států iniciativy a příspěvku Evropské komise. Podporu úspěšným českým účastníkům projektů EuroHPC, jež jsou na základě mezinárodního peer-review hodnocení schváleny k financování, uděluje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, jakožto národní poskytovatel v ČR. Každý český účastník zapojující se do návrhů projektů předkládaných v rámci výzev společného podniku EuroHPC je proto povinen doložit Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy potvrzení o naplnění hlavních kritérií způsobilosti k řešení projektu formou vyplněného EuroHPC_WP_2022_statutory_declaration.doc EuroHPC_WP_2022_statutory_declaration.doc (174,50 KB)
.

Řádně vyplněný a podepsaný formulář čestného prohlášení je zapotřebí předložit Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy vždy nejpozději v termínu ukončení předkládání návrhů projektů, který je pro jednotlivé výzvy EuroHPC stanoven ze strany společného podniku EuroHPC, a to v elektronické podobě na adresu e-mailové korespondence Mgr. Lence Šuťákové (Lenka.Sutakova@msmt_cz) a zároveň v originále, který je možné zaslat:

a) v digitální podobě opatřený elektronickým podpisem do datové schránky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy s ID kódem vidaawt;

nebo

b) v listinné podobě opatřený podpisem na korespondenční adresu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (dokumenty je možno zaslat poštou či donést osobně do podatelny pro veřejnost):
Mgr. Lenka Šuťáková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Odbor výzkumu a vývoje (31)
Oddělení pro výzkumné infrastruktury (311)
Karmelitská 529/5
118 12 Praha 1 Malá Strana

Společná technologická iniciativa EuroHPC je součástí portfolia implementačních nástrojů rámcového programu EU pro výzkum a inovace Horizontu Evropa (2021-2027). Jejím účelem je koncentrace investic vynakládaných evropskými státy a Evropskou komisí do výzkumu, vývoje a inovací superpočítačových technologií, jejich navýšení na potřebnou úroveň ve srovnání s ostatními světovými makro-regiony a posílení kapacit a kompetencí evropských výzkumných organizací a podniků vyvíjet ty nejmodernější HPC systémy pro evropský výzkumný a průmyslový sektor a zvýšit mezinárodní konkurenceschopnost Evropy v celosvětovém měřítku tak, aby výzkumný a průmyslový sektor EU nebyly primárně závislé na mimoevropských dodavatelích superpočítačových technologií.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688