plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  22.02.2022 00:00:00

Plzeň - občany čeká několik veřejných diskuzí o kvalitě života ve městě - 14.3. Bezpečně do školy? a 6.4. Veřejná doprava

Plzeňany čeká několik veřejných diskuzí o kvalitě života ve městě

Centrum pro komunitní práci západní Čechy otevírá možnost veřejné diskuze nad tématy, které výrazně ovlivňují kvalitu života ve městě Plzni. Ve spolupráci s neziskovou organizací Johan a městem Plzní v tomto roce pořádá sérii veřejných projednání na témata veřejné dopravy, cyklistické dopravy, vzdělávání či podílu veřejnosti na rozhodování o strategických záležitostech města. Ta se uskuteční v rámci dlouhodobého projektu Podpora participace v Plzni.

Vizuál akcePrvní projednání v řadě se týkalo vzdělávání, konkrétně ekologické výchovy. V pondělí 21. února 2022 v Moving Station diskutovali pedagogové o tom, jak v současnosti funguje ekologická výchova v základních a mateřských školách v Plzni. Tato diskuze je jedním z kroků k vytvoření Koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na období 2022–2031, kterou Centrum pro komunitní práci západní Čechy zpracovává.

Následující setkání s veřejností se budou týkat veřejné dopravy. V pondělí 14. března se od 17 do 19 hodin uskuteční diskuze na téma Bezpečně do školy?, která se bude zabývat způsoby, jakými se děti dostávají do školy a na kroužky, jakých prostředků k tomu využívají a jaká opatření by bylo vhodné učinit, aby byla cesta dětí dostupná a bezpečná pro ně i pro životní prostředí.

Ve středu 6. dubna se od 17 hodin odehraje setkání široké veřejnosti a diskuze na téma Veřejná doprava. Pořadatelé setkání se budou ptát, jak jsou obyvatelé města spokojeni s veřejnou dopravou, jaké podmínky potřebují k tomu, aby veřejnou dopravu využívali a jaká navrhují zlepšení oproti současné situaci ve vztahu k jejich každodennímu životu.

Obě setkání se uskuteční v Moving Station stejně jako projednávání dalších témat, která jsou aktuálně v přípravě. „Rádi bychom veřejnost pozvali také k diskuzi nad tématem cyklodopravy, zde je daný termín 24. května 2022,“ uvedla koordinátorka projektu Podpora participace v Plzni Tereza Pelclová.

Záměr projektu Podpora participace v Plzni připravilo Centrum pro komunitní práci západní Čechy společně se zapsaným ústavem Johan, který provozuje Moving Station na Jižním Předměstí. Podporu projektu vyjádřil i Útvar koncepce a rozvoje města Plzně jako úřad odpovědný za většinu koncepčních dokumentů. Cílem je vytvořit efektivní nástroje pro rozvoj tzv. participativních procesů, ve kterých se veřejnost zapojuje do diskuze o rozvoji měst a obcí.

Více o možnostech zapojení je na:
www.cpkp-zc.cz

Editace textu: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 22. 2. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688