army.cz (MO ČR)
Armáda  |  18.02.2022 01:00:00

První workshop speciálních sil NATO v Praze přivítal padesátku účastníků

Workshop představil účastníkům osvědčené postupy a příležitosti ke zlepšení obranných politik pro spojence a partnery s cílem vzdělávat a informovat. Všichni členové společnosti by měli být schopni bránit se před jakýmikoli vnějšími hrozbami.

„Benefitem tohoto workshopu bylo nejen mnoho nových znalostí, ale také fakt, že budování odolnosti státu vůči široké škále hrozeb vyžaduje opravdu dlouhodobou a komplexní přípravu, a to od vládní úrovně přes veřejné a privátní civilní instituce až po jednotlivce, občana,“ okomentoval akci plukovník gšt. Ladislav Rebilas, ředitel Ředitelství speciálních sil MO.

„Jednotky pro speciální operace (SOF) chtějí být spojovacím článkem v rámci problematiky komplexní obrany. Ze strategického hlediska SOF nemají vedoucí ani nejvýznamnější roli v komplexní obraně. Nicméně mají významnou odpovědnost v oblasti porozumění toho, jak komplexní obrana funguje, jak různé složky populace interagují. Na workshopu byl prostor pro diskusi o osvědčených postupech, pomohl nám identifikovat silné stránky a oblasti pro zlepšení, stejně jako strategické a politické otázky, které pomohou každému státu v jejich národních obranných strategiích,“ řekl plukovník Taner Karabulut, ředitel oddělení pro spolupráci Velitelství pro speciální operace NATO. Na závěr poděkoval Ministerstvu obrany České republiky za uspořádání tohoto důležitého workshopu pro Alianci v době kritické pro bezpečnost.

Schopnost národa úspěšně odstrašit nebo se bránit hrozbám závisí na jeho ochotě a schopnosti spojovat všechny prvky národní moci, včetně aktivní účasti jednotlivých občanů. Klíčové je obranu pojímat komplexně – od taktické úrovně po strategickou. Tento workshop navíc slouží ke zvýšení odolnosti a součinnosti napříč NATO. Aliance v současnosti čelí nepředvídatelnějšímu světu a novým bezpečnostním hrozbám.

„Seminář je dlouhodobě plánovaný a jeho organizace v Praze pro nás byla veskrze i symbolická. Letos si připomínáme 80. výročí od operace Anthropoid. Semináře se zúčastnilo okolo padesátky zástupců speciálních sil členských a partnerských států NATO,“ doplnil plukovník Rebilas. V rámci doprovodného programu návštěvníci semináře navštívili i kryptu v kostele sv. Cyrila a Metoděje.

]]>
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688