muni.cz (Masarykova univerzita)
Z regionů  |  17.02.2022 00:00:00

Brno: 10+1 míst, kvůli kterým stojí za to jít na MUNI


Masarykova univerzita, to nejsou jen přednáškové sály. Na každé z deseti fakult se najde něco speciálního, kvůli čemu stojí za to jít studovat právě k nám.

Simulační centrum na lékařské fakultě

Jako jediná univerzita v ČR máme na lékařské fakultě k dispozici pětipatrovou budovu simulačního centra s cvičnou nemocnicí plnou zdravotnické a simulační techniky a dalšími prostory podporujícími kolaborativní metody učení. SIMU je místo, kde si můžete všechno vyzkoušet v praxi, bezpečně, pod dozorem odborníků a bez rizika ohrožení zdraví pacienta.

Studentské Radio R

Na fakultě sociálních studií si můžou studentky a studenti z celé univerzity vyzkoušet, jaké je to pracovat v rádiu. V moderním rozhlasovém studiu si mohou natočit podcast, sestříhat zvuk, nebo se rovnou připojit k týmu Radia R, největšího studentského rádia ve střední Evropě. Na jeho chodu se podílí přes 150 studentů, kteří se mohou opřít o profesionální zázemí a téměř absolutní tvůrčí svobodu. Výsledkem jsou kvalitní alternativní pořady, které nikde jinde neuslyšíte.

Čítárna s novou kavárnou kaFFe

Jestli studenti filozofické fakulty něco opravdu uvítají, pak je to místo, kde si můžou nerušeně číst, debatovat a pít kávu. Fakulta jim proto vyšla vstříc moderní Čítárnou s pohodlnými křesílky, sedacími vaky a přikrývkami. Dá se tu koupit občerstvení, ohřát oběd v pauze mezi přednáškami nebo zajít do klidné zóny pro trochu toho drahocenného ticha.

Sportoviště a tělocvičny

S fakultou sportovních studií se můžete hýbat každý den. Vyzkoušíte si blíže sporty, které jste doposud nepoznali a potkáte úspěšné spolužáky, kteří reprezentují ČR třeba na olympijských hrách. V univerzitním kampusu otestujete moderní tělocvičny. Hala míčových sportů, kde si zahrajete se spolužáky basket, florbal či badminton má 37 metrů na délku a 338 míst k sezení v hledišti a konají se zde velké sportovní, ale i společenské akce. A pokud vás bude bavit věda, tak se můžete zapojit do zajímavých vědeckých projektů.

KYPO laboratoř

Jestli vás láká téma kyberbezpečnosti, pak se vám bude líbit na fakultě informatiky. Tam totiž v prostorách KYPO laboratoře probíhají kyberbezpečnostní cvičení ve spolupráci s akademickými, průmyslovými i státními partnery. Jako studenti sem budete mít přístup v rámci výuky, až se budete učit rozpoznávat kybernetické hrozby a zastavovat hackery.

Knihovna na právech

Je to tak, právníci musí mít hlavně načteno. Takže na vás na MUNI čeká na právnické fakultě moderní knihovna s velkou studovnou i individuálními studijními boxy, kde se nejen o zkouškovém můžete zavřít před světem. Na přednášky pak budete chodit do nově zrekonstruovaných poslucháren. Díky nové audiovizuální technice je možné nejen nahrávat a streamovat přednášky, ale taky všechny čtyři místnosti propojit mezi sebou.

Přírodovědecké laboratoře

Přírodovědecká fakulta má jeden z nejmodernějších akademických komplexů v republice. Pochlubit se může zejména špičkovými laboratořemi. Svá pracoviště tu najdou botanici a zoologové, chemici a biochemici, antropologové, biologové, geologové, geografové, matematici i fyzici. Ve specializovaných týmech se pak budete připravovat třeba i na výzkum s polární expedicí, studium zemětřesení i vesmírných těles. Na vědu si zde můžete sáhnout už od prvního ročníku.

Výrobní linka od farmaceutické společnosti

Vždy o něco blíž praxi. Firma oncomed manufacturing a.s. věnovala farmaceutické fakultě výrobní linku na injekční léčivé přípravky používanou například v onkologii. Díky tomu získáte jedinečnou příležitost seznámit se s hojně využívanou technologií z první ruky. A kdo ví, třeba ji jednou upotřebíte i pro váš vlastní výzkum.

Výzkumné centrum CVIDOS

Budova výzkumného centra CVIDOS má veškeré potřebné zázemí pro budoucí pedagogy i vědecké pracovníky. Studenti vyšších ročníků pedagogické fakulty se zde zapojují do výzkumu a všichni bez rozdílu sem pak přicházejí studovat do krásné prostorné knihovny.

Laboratoř experimentální ekonomie

Na ekonomicko-správní fakultě si můžete ověřit ekonomické teorie na vlastní kůži! V Laboratoři experimentální ekonomie vybavené špičkovou technikou zkoumáme chování lidí v různých situacích. Umíme například odhalit, co lidi pozitivně motivuje k placení daní, případně odpovědět na otázku, zda je pravda, že jsou muži ochotni více riskovat při investování. Aby bylo rozhodování co nejblíže realitě, účastníci experimentů dostávají reálné peníze na základě toho, jak se jim v experimentu daří.

O důvod navíc

A jestli potřebujete ještě jedno lákavé místo, tady je. Univerzitní kino Scala! Masarykova univerzita má své vlastní kino, které se může pochlubit nabitým programem od kvalitního mainstreamu přes filmy nezávislých tvůrců až po odborné či populární přednášky nebo studentské divadelní či filmové akce. Nebo můžete posbírat pár kreditů absolvováním některého z kurzů. Ano, i ty se pravidelně konají přímo v kinosále s obřím plátnem a kvalitním zvukem. Všem studentům zkrátka Scala rozšíří obzory i zpříjemní rande.

Chcete to zažít na vlastní kůži? Stačí přijmout #munichallenge a podat si přihlášku.

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

30.12.2020Brno: Jaký byl rok 2020 na MUNI muni.cz (Masarykova univerzita)
22.12.2020Erasmus na MUNI: Navzdory online výuce pořád stojí za to muni.cz (Masarykova univerzita)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688