Vlada.cz (Vláda)
Zákony a právo  |  16.02.2022 10:07:36

Legislativní rada vlády projednala návrh zákona o zdravotnických prostředcích a diagnostických zdravotnických prostředcích in vitro

Legislativní rada vlády na svém 259. zasedání, které se konalo ve čtvrtek 10. února 2022 a které se stejně jako předchozí zasedání uskutečnilo z důvodů přetrvávajících opatření proti šíření onemocnění COVID-19 prostřednictvím videokonference, projednávala návrh zákona o zdravotnických prostředcích a diagnostických zdravotnických prostředcích in vitro a s ním související návrh doprovodného změnového zákona.

Návrh zákona o zdravotnických prostředcích a diagnostických zdravotnických prostředcích in vitro a s ním související návrh doprovodného změnového zákona předložilo vládě Ministerstvo zdravotnictví. Obsahem návrhu zákona je jednotná a komplexní úprava regulace v oblasti zdravotnických prostředků a diagnostických zdravotnických prostředků in vitro, která má nahradit dočasnou právní úpravu obsaženou ve dvou zákonech, a to v zákoně č. 89/2021 Sb., který v současné době upravuje problematiku zdravotnických prostředků, a v zákoně č. 268/2014 Sb., ve znění pozdějších předpisů, který reguluje problematiku diagnostických zdravotnických prostředků in vitro. K oběma návrhům zákonů byla vedena obsáhlá diskuze, která se vedla například nad úpravou etické komise, jakožto nezávislého orgánu poskytovatele zdravotních služeb, který provádí etický přezkum klinické zkoušky zdravotnického prostředku nebo studie funkční způsobilosti diagnostického zdravotnického prostředku in vitro, nastavením přestupků nebo nad problematikou náhrad výdajů za provedení odborných úkonů Státním ústavem pro kontrolu léčiv. S ohledem na charakter připomínek, které k návrhům zákonů členové Legislativní rady vlády vznesli, vyústila tato diskuze v závěr přerušit jejich projednávání za účelem úpravy jejich textů podle připomínek a doporučení Legislativní rady vlády.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688