Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Práce  |  10.02.2022 16:55:15

VW vyplatí zaměstnancům díky covidu další bonus

Ze společností skupiny Volkswagen mohou být tento týden potěšení zprávou zaměstnanci samotné hlavní koncernové automobilky. Volkswagen AG (dále jen VW) totiž oznámil, že díky pandemii koronaviru se dočkají v pořadí již druhého mimořádného bonusu. Tentokrát ve výši 500 EUR (12 150 ), který se jim objeví na účtu společně s výplatou za únor.

O odměně rozhodlo představenstvo společnosti v návaznosti na jednání s odbory. Prémie přináleží zpětně za období od července 2021 do letošního února. Zaměstnanci VW se totiž již loni v červnu dočkali prémie ve výši 1 000 EUR za předchozí covidové období (březen 2020 až červen 2021).

Silné postavení odborů v německé automobilce vlastně dokresluje vyjádření šéfky generální rady zaměstnanců VW. Daniela Cavallo k rozhodnutí mj. uvedla: „Prémie za koronavirus představuje důležitý projev ocenění v těžkých časech. Při diskusích o prémii dali předsedové podnikových rad v jednotlivých pobočkách jasně najevo, že se na naše zaměstnance můžeme vždy spolehnout. Zároveň to byla obrovská zátěž: průmyslová výroba v obtížných podmínkách pandemie, opakované zkrácené pracovní úvazky, ztráta příplatků za směny, balancování mezi prací z domova při školní docházce a péči o děti - to je jen několik příkladů. Nezávisle na příplatku za koronavirus pokračujeme v jednání o prémii za výkonnost, kterou předpokládá kolektivní smlouva. Bude obtížné dosáhnout více než listopadové zálohy, ale v této důležité otázce budeme samozřejmě bojovat i nadále.“

Zmiňovaná odměna bude opět osvobozena od daní. Zaměstnanci ji tedy obdrží v plné výši díky vlastně balíčku ekonomické podpory německé vlády, který umožňuje zaměstnavatelům vyplatit svým zaměstnancům až 1 500 EUR osvobozených od daní a příspěvků na sociální zabezpečení. VW tak využívá maximální částku, která je k dispozici jako finanční úleva za dopady pandemie.

Doplnit lze, že jako „uznání dodatečné zátěže způsobené pandemií“ se prémie až 300 EUR dočkají také učni, studenti dvouoborového studia a doktorandi VW.

K posledním událostem v automobilce VW lze ještě uvést, že v německém Zwickau (Cvikov) byla na konci ledna spuštěna výrobu elektromobilu ID.5, resp. ID.5 RDX.

Zdroj: VW

Akcionáře koncernu Volkswagen by pak mohlo zajímat, že hospodářské výsledky za loňský rok budou zveřejněny v úterý 15. března. V daný den se tak dozvědí nejspíše i návrh letošní dividendy, o které budou akcionáři právně rozhodovat na valné hromadě 12. května.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688