skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  09.02.2022 10:44:29

ŠKODA AUTO vyrobila ve Vrchlabí čtyřmiliontou přímo řazenou automatickou převodovku DQ200

„Dnešní výrobní jubileum je skvělým úspěchem celého týmu a podtrhuje technickou kompetenci našich zaměstnanců. Ve výrobě důsledně a komplexně sázíme na technologie z oblasti Průmyslu 4.0 a závod ve Vrchlabí jsme tak etablovali jako důležitý strategický pilíř koncernové výroby komponent.“


Ivan Slimák, vedoucí závodu ŠKODA AUTO Vrchlabí

Od října 2012 využívá společnost ŠKODA AUTO závod ve Vrchlabí jako vysoce moderní továrnu na výrobu komponent. Za tímto účelem automobilka vybudovala novou výrobní halu a za pouhých 18 měsíců celý závod výrazně modernizovala.

Necelá polovina přímo řazených automatických převodovek DQ200 vyráběných v tomto závodě, se montuje do vozů modelových řad značky ŠKODA. Ostatní převodovky se používají ve vozech dalších koncernových značek. Největšími odběrateli jsou výrobní závody v Německu (15 %), v Turecku (12 %) a v České republice (10 %), dále ve Velké Británii (7 %), Izraeli (6 %) a Polsku (6 %).

Díky mnoha různým opatřením vyrábí závod na výrobu komponent od konce roku 2020 jako první závod české automobilky s neutrálními emisemi CO2. Optimální energetickou efektivitu zaručují nejmodernější stroje, chladící a mazací kapaliny, které se v některých případech používají opakovaně, a využití lithiových baterií v dopravních systémech. Procesy a postupy jsou ve vysoké míře digitalizované a využívají technologie z oblasti Průmyslu 4.0. Díly mezi CNC obráběcími stroji a měrovým centrem například převáží autonomní transportní robot, zatímco kované hřídele odebírá a ukládá na pozici chytrý manipulační robot. Systém, který si automobilka sama vyvinula, vyhodnocuje prostřednictvím algoritmů záběry 3D kamer a na jejich základě pak řídí pohyby chapače robotu.

V rámci realizace strategie NEXT LEVEL ŠKODA 2030 se mají do roku 2030 ve všech třech českých výrobních závodech, v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí, vyrábět elektrické vozy nebo elektrické komponenty. Cílem je vybudovat z České republiky centrum elektromobility, a tím kromě samotné společnosti ŠKODA AUTO dále posílit také svoji domovskou zemi. V sídle společnosti v Mladé Boleslavi bude na jaře zahájena výroba bateriových systémů MEB pro model ŠKODA ENYAQ iV.

The post ŠKODA AUTO vyrobila ve Vrchlabí čtyřmiliontou přímo řazenou automatickou převodovku DQ200 appeared first on ŠKODA Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688