cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  08.02.2022 21:54:54

Na burzu Nasdaq přijde Bitcoin Mining ETF spoločnosti Valkyrie Capital

Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI), který investuje do veřejných společností v odvětví těžby bitcoinů. Společnosti jsou prověřovány na základě využívání obnovitelné energie.

Americká komise pro cenné papíry schválila ETF zaměřený na těžbu bitcoinů z obnovitelných zdrojů energie. ETF se začne obchodovat 8. února pod symbolem WGMI (We're gonna make it). I když se stále nejedná o dlouho očekávaný spotový ETF, lze jej považovat za důležitý krok k většímu přijetí kryptoměn.

Důraz na těžbu prostřednictvím obnovitelných zdrojů energie a kryptoměnových aktiv

Nový ETF pro těžbu bitcoinů se zaměřuje na společnosti, které při těžbě využívají alespoň 77% obnovitelné energie. To je důležité, protože podle údajů uvedených v žádosti tvoří až 80% aktiv tohoto ETF společnosti, které generují alespoň 50% svých zisků z těžby bitcoinů. Tato činnost je samozřejmě energeticky velmi náročná. Zbývajících 20% aktiv ETF bude patřit společnostem, které drží významnou část svých čistých aktiv v bitcoinech a jiných kryptoměnách. V podstatě by se dalo říci, že se jedná o ETF pro investice do těžebních společností.

Leah Waldová, generální ředitelka společnosti Valkyrie Capital, uvedla, že ETF vzniklo především na základě zájmu investorů, kteří chtějí získat expozici vůči těžařům kryptoměn. Dále uvedla, že k jeho vzniku přispěl odchod těžařů BTC z Číny a jejich přesun do měst jako New York a Washington. ETF má největší podíly ve společnostech Argo Blockchain, Bitfarms, Cleanspark, Hive Blockchain a Stronghold Digital Mining. Výdajový poměr je 0,75%, což znamená, že Valkyrie si ponechává 75 centů z každých 100 USD.

Stále to není to, na co trh čeká nejvíce

ETF Valkyrie zaměřený na těžbu bitcoinů je nejnovějším z vlny ETF zaměřených na kryptoměny. To je dobrý způsob, jak investovat do kryptoměn, pokud investor nechce nakupovat přímo. Jelikož se jedná o regulované aktivum, poskytuje investorovi vyšší úroveň bezpečnosti, daňové výhody a také odstraňuje problém s nutností využívat více burz.

Začátkem tohoto měsíce společnost Grayscale oznámila podobný krok se svým ETF "Future of Finance", který bude zahrnovat různé kryptoměnové a fintech projekty. Ne všechny pokusy o krypto ETF však byly úspěšné - SEC minulý měsíc zamítla žádosti společností Fidelity a First Trust Advisors. Podobně byla zamítnuta i žádost společnosti Skybridge o vydání spotového ETF BTC.

Jedná se o výše zmíněný spotový ETF BTC, na který čeká celý trh s kryptoměnami a mnoho investorů. Komise pro cenné papíry a burzy doposud všechny podobné žádosti zamítla a nyní má čas do 15. března, kdy musí schválit nebo zamítnout všechny aktuálně platné žádosti. S největší pravděpodobností bude opět zamítnut a odborníci očekávají jeho první schválení ještě letos nebo v první polovině roku 2023. Zdá se, že na plnohodnotný spotový ETF BTC si budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroje: https://decrypt.co/, https://techstory.in/

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

11.01.2024Spotové ETF na Bitcoin schváleno OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688