MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Zákony a právo  |  04.02.2022 16:10:00

Provoz Rejstříku vyloučených osob

Provoz Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách.

Dne 15. 9. 2020 byl zahájen veřejný pilotní provoz Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (dále též „RVO“) a současně s ním též spuštěno datové rozhraní informačního systému provozování hazardních her pro výměnu informací a dat s informačními systémy provozovatelů hazardní her zajišťující zejména dálkovým způsobem ověření totožnosti a věku osob žádajících o registraci a ověření, zda konkrétní osoba je nebo není zapsána v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách (dále jen „Produkční prostředí RVO“).

Produkční prostředí RVO je dostupné zde.

V souladu s Kompletní technickou specifikací informačního systému provozování hazardních her a její Přílohou č. 2 Produkční prostředí - přístupové a provozní informace zveřejňuje Ministerstvo financí své certifikáty pro Produkční prostředí RVO:

Za účelem zabezpečení TLS spojení a pro podpis datových zpráv využívají provozovatelé certifikáty v souladu s Kompletní technickou specifikací. Provozovatelé jsou povinni před zahájením komunikace v rámci Produkčního prostředí RVO zažádat o zaevidování příslušného certifikátu. Více informací o certifikátech provozovatelů včetně vzorových formulářů je k dispozici zde.

Další informace k Produkčnímu prostřední RVO, ke službám dostupným pro provozovatele v rámci Produkčního prostředí RVO a způsobu jejich využití jsou dostupné v Kompletní technické specifikaci informačního systému provozování hazardních her.

Metodické informace a seznam často kladených dotazů v souvislosti s Produkčním prostředím RVO naleznete zde.

Pro technickou a metodickou podporu provozovatelů hazardních her v souvislosti s Produkční prostředím RVO je rovněž v provozu Service Desk Ministerstva financí, bližší informace jsou dostupné zde.

Provozovatelé mohou rovněž pro přípravu na zahájení ostrého provozu využít neprodukčního prostředí informačního systému provozování hazardních her týkající se rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách a ověření totožnosti a věku osoby (Playground RVO).

Provozovatel hazardní hry je povinen zamezit osobě zapsané v rejstříku vyloučených osob ve vstupu do herny nebo kasina, neumožnit jí zřídit nebo používat uživatelské konto od 20. prosince 2020.

Upozorňujeme provozovatele, že v rámci veřejného pilotního provozu, tj. ode dne spuštění Produkčního prostředí RVO do 20. prosince 2020, je nutné pro prvotní ověření osob, které byly u provozovatele již registrovány před vznikem povinnosti ověřit, zda osoba je, nebo není zapsána v RVO, využívat služby „Hromadné ověření osob“.

Nasazení nového kvalifikovaného podpisového certifikátu na produkční prostředí RVO je naplánováno na 7.3.2022 v 10 hodin dopoledne. Od té doby bude nutné využívat nový certifikát, který je součástí této aktuality.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688