plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  02.02.2022 00:00:00

Město Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidla

Město Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidla

Fotografie: M. Pecuch

Fotografie: M. Pecuch

Klíčky od nového služebního vozidla předal v úterý 1. února policistům primátor města Plzně Pavel Šindelář. Na nákup vozu značky VW Transporter přispěla Plzeň darem ve výši jeden milion korun. Osobní vozidlo v policejních barvách bude sloužit především pro výjezdy plzeňských kriminalistických techniků. Jeho předání se uskutečnilo na parkovišti před plzeňskou radnicí. Za město se jej zúčastnil také radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký, za policii ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild, ředitel Městského ředitelství policie Plzeň Karel Machulda a vedoucí oddělení kriminalistické techniky Městského ředitelství policie Plzeň Pavel Fanta.

Fotografie: M. Pecuch

„Žádostem Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje o poskytnutí finančního daru vyhovují zastupitelé města dlouhodobě už od roku 2009. Nejnižší poskytnutý dar byl v částce 500 tisíc korun, nejvyšší 1,3 milionu korun. Včetně naposledy schváleného daru v loňském roce jsme státní policii z rozpočtu města darovali již 10,7 milionu korun. V tomto trendu chceme pokračovat, v rozpočtových výhledech je až do roku 2025 alokována částka vždy jeden milion pro každý rok,“ řekl primátor města Plzně Pavel Šindelář, jenž se chce ve své nové funkci zabývat i zvýšením bezpečnosti v Plzni.

Fotografie: M. Pecuch

„Městské ředitelství Plzeň je nejvytíženějším útvarem co do počtu případů protiprávního jednání v rámci všech útvarů spadajících pod působnost Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. O to více mě těší, že Magistrát města Plzně je naším dlouhodobým partnerem v oblasti bezpečnosti na území našeho krajského města, který nás touto formou opětovně podpořil,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild. Ředitel Městského ředitelství policie Plzeň Karel Machulda na to navázal poděkováním představitelům města za dlouhodobou spolupráci a za podporu při zlepšování podmínek v rámci výkonu služby policistů městského ředitelství, které si velmi váží.

Nové vozidlo tovární značky VW Transporter je vybaveno speciálně pro potřeby policie. Disponuje světelným i zvukovým výstražným zařízením a dalšími doplňkovými výstražnými svítilnami. Do výbavy vozu patří box na kontaminovaný odpad, elektrocentrála, pětilitrový kanystr, AKU šroubovák a inspekční kamera, dále horkovzdušná pistole, úhlová bruska, krumpáč, sekera, pákové kleště, rošt na popel, detektor kovů, teleskopický žebřík nebo světelná souprava.

„Město Plzeň podporuje práci policistů mnoha způsoby, například právě prostřednictvím těchto finančních darů, díky nimž modernizují své vybavení a techniku. Jen tak mohou zajistit lepší bezpečnost v Plzni. Jsme si vědomi toho, že jejich práce není jednoduchá, i proto se snažíme o jejich podporu,“ dodal radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký. V minulosti zakoupili policisté z finančních darů města především automobilovou techniku, v prvních dvou letech to bylo zařízení na detekci alkoholu a psychotropních látek (v r. 2009) a zařízení pro trestnou činnost (v r. 2010).

Specifikace nového vozu:
  • obsah motoru 2,0 TDi – 150kW, DSG – automatická převodovka, pohon 4MOTION (4x4), palivonafta motorová, emisní třída EURO 6,
  • zvýšená světlost podvozku, přední i zadní parkovací senzory,
  • automatická převodovka s ovládáním pod volantem,
  • dvouzónová automatická klimatizace, osvětlení vnitřní spodní části u řidiče i spolujezdců.

Text: Eva Kriegerová

Fotogalerie

Město Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidlaMěsto Plzeň poskytlo jeden milion korun na nákup nového policejního vozidla

Zveřejněno: 2. 2. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688