Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Z regionů  |  01.02.2022 16:48:43

Městská společnost THMP po 4 letech svého fungování letos poprvé očekává výnosy přes 1 miliardu korun

Pražští radní schválili obchodně-finanční plán společnosti Technologie hlavního města Prahy („THMP“), podle kterého mají výnosy z činnosti městské firmy v roce 2022 dosáhnout téměř 1,09 miliardy korun. Společnost vznikla v roce 2018 jako správce veřejného osvětlení, dnes už ale její agenda zahrnuje i správu městského kamerového systému, telematických zařízení nebo výměnu městského mobiliáře. Podle schváleného dokumentu bude rozvoj firmy pokračovat i v letošním roce.

Z plánu rovněž vyplývá, že bude letos společnost THMP hospodařit se ziskem zhruba 10,09 milionu korun. I v tomto ukazateli dojde k meziročnímu nárůstu. Významné zvýšení výnosů společnosti ukazuje na dva hlavní aspekty. „První z nich je spojen s dlouhodobým záměrem Prahy, který sleduje spolupráci městských společností. Dává nám smysl, aby městské společnosti primárně využívaly služby od jiných společností vlastněných městem, pokud jsou kapacitně i kvalitativně schopny je zajistit,“ vysvětlil radní HMP Jan Chabr pro správu majetku a majetkových podílů HMP. V prostředí THMP jde například o zajišťování servisních činností v oblasti dopravních kamer, detekčních a telemetrických zařízení a nově světelných signalizačních zařízení pro Technickou správu komunikací.

„Druhým faktorem výrazného meziročního růstu jsou pak i výnosy související s dodávkou nového městského mobiliáře pro hlavní město,“ dodal radní. Výměnou zastávek MHD totiž pražský magistrát loni pověřil právě společnost THMP. Ta jich na území hlavního města do poloviny roku 2023 instaluje necelých 700. Nejde přitom jen o výměnu, přístřešky vzniknou i na rekonstruovaných a nově stavěných tramvajových tratích.

Finanční objemy v obchodně-finančním plánu společnosti odpovídají tempu jejího růstu. „THMP už v době svého vzniku nebyla koncipována jen jako jednoúčelový správce veřejného osvětlení, ale počítalo se s tím, že postupně převezme i další technologické celky. Po čtyřech letech už je to realitou. Dnes se staráme i o městský kamerový systém, zabezpečujeme servisní a správcovské činnosti v oblasti dopravy a telemetrie, podílíme se na rozvoji elektromobility i na výměně městského mobiliáře,“ vypočetl předseda představenstva THMP Tomáš Jílek a dodal, že aktuálně také THMP ve spolupráci s hlavním městem a Pražským společenstvím obnovitelné energie připravuje pilotní projekty hromadné výstavby střešních fotovoltaických elektráren.

Technologie hlavního města Prahy dále nabývají na významu a jsem upřímně rád, že i navzdory aktuální složité situaci dané nedostatkem volných kapacit na trhu a napjatou situací na trhu práce se nám daří ji neustále posouvat dopředu,“ uzavřel Tomáš Jílek v kontextu dalšího ukazatele, který ukazuje na překročení počtu 300 zaměstnanců THMP již v průběhu letošního roku.




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688