OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  01.02.2022 14:42:05

Robert Gauci: Pomáháme vést klientům snadnější a bezpečnější život

Je za námi další pandemický rok. Neexistuje oblast, která by nebyla kovidem zasažena. Přesto se našly situace, které stojí mimo koronavirové dění a jež stojí za to si připomenout. Osobností pojistného trhu jsme se tak v tradiční novoroční anketě zeptali na zhodnocení průběhu uplynulého roku a na klíčové momenty nadcházejícího roku 2022. V dnešním zamyšlení představí své postřehy Robert Gauci, prezident dozorčí rady finanční skupiny UNIQA v ČR a SR.

Rok 2021 byl pro všechny z nás přelomovým. Nejen osobně a pro naše rodiny, ale i šířeji pro celou společnost. Krize kolem pandemie covidu-19 akcelerovala tolik nových trendů! Podstatně se změnilo i chování zákazníků ve všech oblastech včetně pojišťovnictví. Naše odvětví výzvu přijalo a ukázalo velkou motivaci a schopnosti zúčastněných hráčů využít širších možností, větších množství dat a vyspělejších technologií k tomu, aby přispělo ke zjednodušení a ulehčení našich životů.

Rok 2021 byl mimořádně významný pro značku UNIQA v Česku i na Slovensku. Po akvizici společností AXA jsme vybudovali větší a silnější společnost. Naše integrace měla za cíl nově definovat naše podnikatelské aktivity a zajistit udržitelný růst. Naši klienti očekávají, že jim pomůžeme vést snadnější a bezpečnější život ve světě plném nových nejistot. Naše role je vyhovět jim a přispět s všestranným zabezpečením obohaceným o nové smysluplné přidané hodnoty.

Jsme nyní jeden kompaktní tým složený z původních společností a uskutečňujeme technickou integraci spojováním všech entit pod jednu střechu, a to v náročných podmínkách dynamického prostředí a při splnění nezbytných právních náležitostí. Kompletně jsme změnili náš operační model: vše je nyní strukturálně uspořádáno tak, aby v centru stál vždy a všude zákazník. Provedli jsme rebranding společnosti, abychom na trhu ukázali jednotnou tvář. V týmech našich zaměstnanců jsme zavedli standard New Ways of Working v zájmu ukotvení nové interní kultury zaměřené na motivaci a agilitu. Připravili jsme nový jasný lokální rámec odpovídající koncernové strategii UNIQA 3.0 (2021-2030) zahrnující naše ambice v rozvoji pro tento časový horizont. A navrch k tomu jsme pokračovali v našem profitabilním růstu, poskytovali jsme špičkové služby pro zlepšení zákaznické spokojenosti a úzce jsme spolupracovali se všemi našimi distribučními partnery pro zajištění kvalitních služeb pro naše bezmála 3 miliony klientů.

Rok 2021 nebyl snadným rokem pro celou společnost a nebyl jednoduchým rokem pro nikoho v UNIQA. Byl to ale velmi významný a zlomový rok otvírající nové dimenze obecně, a také novou éru značky UNIQA. Jsme velmi vděční všem našim klientům, kolegům, partnerům za to, že s námi tuto cestu prošli a umožnili nám takový posun vpřed!

Nyní se už naplno rozběhl rok 2022 a nám je jasné, že zase přinese nové výzvy a otazníky k řešení. Mnoho hrozeb je před námi: inflace, ekonomické obtíže, klimatická změna, technologická transformace a kybernetická rizika. Vše se zrychluje a životní cyklus proměňuje. Zatímco u nás v UNIQA bylo v loňském roce v souladu s těmito trendy mnoho definováno a byl nastaven jasný kurs, nyní půjde o to plán naplnit a uskutečnit nové věci v tomto nestabilním světě.

Jsem plně přesvědčen o naší schopnosti přinést dokonce mnohem více. Věřím, že s tím správným nasazením a přístupem, který jsme si osvojili během posledního náročného období plného zvratů a změn, a i přes některé překážky okolo nás, je naše společnost jednotná v tom, co je opravdu důležité pro naši kolektivní budoucnost, a že v tomto porozumění jsme udělali všichni velký pokrok. V rámci toho je úkolem naší UNIQA přinášet širokou nabídku služeb pro zjednodušení a zklidnění života každého z nás. To platí dnes v turbulentní době ještě více než dříve. My v UNIQA si naši odpovědnost plně uvědomujeme a v tomto novém světě chceme hrát klíčovou roli.

Robert Gauci
Prezident dozorčí rady finanční skupiny UNIQA v ČR a SR

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688