mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  31.01.2022 14:40:00

Dovolená v Itálii: Valle d´Aosta, Piemont a Furlánsko – Julské Benátsko oranžové (31.1.2022)

Valle d´Aosta, Piemont a Furlánsko – Julské Benátsko oranžové

29.10.2021 / 13:30 | Aktualizováno: 31.01.2022 / 14:40

Regiony Valle d´Aosta, Piemont, Furlánsko – Julské Benátsko (Friuli - Venezia Giulia) jsou z důvodu zátěže zdravotního systému zařazeny do restriktivnější oranžové zóny. Všechny další regiony severní Itálie tedy Lombardie, Trentino - Alto Adige, Benátsko (Veneto), a Ligurie byly resp. zůstávají s platností od 31. ledna zařazeny ve žluté zóně, kde platí některá omezení. Připomínáme, že v případě dalšího zhoršení situace a zařazení regionů do červené zóny to bude dle stávajících pravidel znamenat zastavení provozu lyžařských středisek včetně vleků a lanovek!

Itálie je nadále rozčleněna na čtyři barevné zóny v závislosti na vývoji epidemiologické situace v regionech. Barevné rozčlenění do zón je stanoveno vyhláškou ministerstva zdravotnictví a je pravidelně (týdně) revidováno.

Od 6. prosince 2021 platí v Itálii nová pravidla, která zavádí tzv. posílený zelený certifikát „Super Green Pass“, kdy většina služeb zůstane přístupná pouze očkovaným a uzdraveným. Od 10. ledna 2022 je vyžadován také v lyžařských střediscích, včetně dětí od 12 let!

V bílé zóně je nejmírnější stupeň omezení, jsou otevřeny obchody i služby včetně zpřístupnění kin, muzeí, divadel, sportovišť, sportovních akcí atd. přístup zde s výjimkou obchodů mají pouze osoby očkované nebo uzdravené, povinnost nosit ochranu dýchacích cest (chirurgická rouška nebo vyšší ochrana) ve vnitřních prostorách a všude, kde není možné zachovat distanc a dodržovat rozestupy min. 1 m zůstává zachována. Kapacita divadel a kin je 100%, venkovních stadionů 75% a uzavřených sportovišť 50%. Lyžařská střediska a na ně navázané hotelové služby jsou v bílé zóně od 10. ledna 2022 přístupné pouze držitelům tzv. posíleného zeleného certifikátu /Super Green Pass (očkovaní nebo uzdravení). Více informací k lyžování naleznete v kapitole k Lyžařské sezóně 2021/22.

Ve žluté zóně je nízký stupeň restrikcí, jsou otevřeny obchody i služby včetně zpřístupnění kin, muzeí, divadel, sportovišť, sportovních akcí atd. přístup zde s výjimkou obchodů mají pouze osoby očkované nebo uzdravené, platí povinnost nosit ochranu dýchacích cest (chirurgická rouška nebo vyšší ochrana) venku i ve vnitřních prostorách a všude, kde není možné zachovat distanc a dodržovat rozestupy min. 1 m. Kapacita divadel a kin je 100%, venkovních stadionů 75% a uzavřených sportovišť 50%. Lyžařská střediska a na ně navázané hotelové služby jsou ve žluté zóně od 10. ledna 2022 přístupné pouze držitelům tzv. posíleného zeleného certifikátu /Super Green Pass (očkovaní nebo uzdravení). Více informací k lyžování naleznete v kapitole k Lyžařské sezóně 2021/22.

V oranžové zóně je vyšší stupeň restrikcí/omezení pohybu pro neočkované osoby, jsou otevřeny obchody i služby včetně zpřístupnění kin, muzeí, divadel, sportovišť, sportovních akcí atd. přístup zde s výjimkou obchodů mají pouze osoby očkované nebo uzdravené, platí povinnost nosit ochranu dýchacích cest (chirurgická rouška nebo vyšší ochrana) venku i ve vnitřních prostorách a všude, kde není možné zachovat distanc a dodržovat rozestupy min. 1 m. Platí zákaz pohybu mimo svou obec/město resp. pouze ve vyjmenovaných případech (zaměstnání, škola, zdravotní a jiné důvody) pro osoby bez očkování a bez prodělání nemoci. Kapacita divadel a kin je 100%, venkovních stadionů 75% a uzavřených sportovišť 50%. Lyžařská střediska a na ně navázané hotelové služby jsou v oranžové zóně přístupné držitelům tzv. posíleného zeleného certifikátu/Super Green Pass (očkovaní nebo uzdravení) Více informací k lyžování naleznete v kapitole k Lyžařské sezóně 2021/22.

V červené zóně je zaveden částečný lockdown, platný pro všechny, občané se mohou pohybovat mimo bydliště pouze z vyjmenovaných důvodů (zaměstnání, škola, zdravotní a jiné nezbytné důvody, individuální sport) s vyplněným čestným prohlášením. Dojde k uzavření vybraných ekonomických aktivit včetně většiny služeb, kin, muzeí, divadel, sportovišť atd. Cestování mimo bydliště i mezi regiony bude možné pouze v odůvodněných případech (zaměstnání, škola, zdravotní a jiné důvody návrat domů/k rodině). Lyžařská střediska zůstanou v červené zóně uzavřena.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688