Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  26.01.2022 00:00:00

Kraj zakoupil středočeské policii zdravotnické batohy s defibrilátory

Hejtmanka Petra Pecková, spolu s radním pro odbor zdravotnictví, Pavlem Pavlíkem, předala středočeské policii patnáct batohů se zdravotnickým vybavením, jejichž součástí jsou i přístroje AED sloužící k záchraně života.

Hejtmanka Petra Pecková, spolu s radním pro odbor zdravotnictví, Pavlem Pavlíkem, předala středočeské policii patnáct batohů se zdravotnickým vybavením, jejichž součástí jsou i přístroje AED sloužící k záchraně života. Toto nové vybavení převzal pro policisty středočeský krajský ředitel, brigádní generál Václav Kučera.

Středočeský kraj pořídil zdravotnické batohy s defibrilátory ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje v rámci dlouholetého společného projektu, který je realizován již od roku 2010. Středočeská policie byla v rámci České republiky první, která se do tohoto projektu zapojila. Jeho smyslem je co největší pokrytí kraje přístroji AED, a tím zvýšení pravděpodobnosti záchrany lidského života.

Spolupráci, která prvotně vzešla od Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje, velice kladně hodnotil také její ředitel, Pavel Rusý i krajský ředitel, generál Kučera, který zdravotnické vybavení přebíral. "Resuscitační přístroje, které jsou schopny elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce, mají spolu se záchranářskými batohy ve svých vozech policisté z dálničních oddělení, dopravních inspektorátů, některé máme umístěné i v policejních budovách, ale převážná část je součástí vybavení prvosledových hlídek. Díky daru Středočeského kraje budou těmito zařízeními disponovat již všechny naše prvosledové hlídky," sdělil generál Kučera, ředitel Středočeské policie. "Jenom v předešlém roce využili středočeští policisté toto záchranářské vybavení ve 52 případech," doplnil krajský ředitel.

Potřebnost a smysluplnost projektu, jehož prioritou je záchrana zdraví a života, vyzdvihla také hejtmanka Petra Pecková. „Zcela jistě se může stát, že je policie na místě nehody rychleji než záchranka či je zrovna poblíž místa, kde někdo potřebuje resuscitaci. Z tohoto důvodu jsme dnes středočeské policii předali vybavení, díky kterému mohou policisté poskytnout rychlou pomoc zejména při srdeční zástavě a zachránit tak lidský život.,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.

„Nákup 15 batohů přišel na zhruba 870 tisíc korun," sdělil radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík. "Velikou výhodou je fakt, že nové defibrilátory jsou kompatibilní s přístroji záchranné služby. Když záchranka přijede na místo, pouze se připojí elektrody do svých monitorů, čímž se opět ušetří cenný čas, který při záchraně života hraje hlavní roli“, dodal Pavel Pavlík.

Zdravotnické batohy a přístroje AED využívají středočeští policisté v rámci své služby velmi často, a to zejména v případech, kdy jsou na místě, u zraněného či osoby v ohrožení života, ještě před příjezdem profesionálních zdravotníků. Díky tomuto vybavení, ale i výcviku na reálné situace ve Školním policejním středisku v Sadské, pod vedením zkušených instruktorů, jsou policisté připraveni poskytnout adekvátní pomoc srovnatelnou s profesionály.


Hejtmanka Petra Pecková, spolu s radním pro odbor zdravotnictví, Pavlem Pavlíkem, předala středočeské policii patnáct batohů se zdravotnickým vybavením, jejichž součástí jsou i přístroje AED sloužící k záchraně života. (Obrázek se otevře do nového okna)
Středočeský kraj pořídil zdravotnické batohy s defibrilátory ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Středočeského kraje v rámci dlouholetého společného projektu, který je realizován již od roku 2010. (Obrázek se otevře do nového okna)
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688