mzv.cz (MZv ČR)
Dovolená  |  24.01.2022 14:56:00, aktualizováno 25.01.2022 07:56:00

Dovolená ve Švýcarsku: Lyžařská sezóna 2021/2022 ve Švýcarsku

Lyžařská sezóna 2021/2022 ve Švýcarsku

24.01.2022 / 15:00 | Aktualizováno: 25.01.2022 / 07:56

Osoby, cestující z ČR, mohou do Švýcarska a Lichtenštejnska přicestovat i za zimními sporty.

Osoby mohou přicestovat do Švýcarska a Lichtenštejnska z ČR rovněž za účelem provozování zimních sportů. Neustále aktualizované informace k podmínkám vstupu do Švýcarska a Lichtenštejnska získáte na stránkách našeho úřadu.

Lyžařské areály

Pro provoz lyžařských středisek platí kompetence kantonálních úřadů. Ty ho umožňují v závislosti na kantonální epidemiologické situaci a při splnění stanovených kritérií. Všichni mají zájem, aby lyžařská sezóna proběhla co nejlépe, nelze však samozřejmě vyloučit situaci, že v průběhu sezóny budou některá střediska otevřena, jiná uzavřena. Jaký bude vývoj v následujících zimních měsících, nelze dnes predikovat. Aktuální stav lze zjistit na webových stránkách jednotlivých lyžařských středisek nebo u místně kompetentních kantonálních zdravotních úřadů (vpravo nahoře lze měnit jazykovou mutaci -němčina/francouzština/italština/angličtina)

Lyžařská sezóna probíhá. Jaká střediska jsou v provozu, lze sledovat na webu schneehoehen.de

Podmínky vstupu do lyžařských areálů, na lanovky či přístupu ke službám se mohou lišit nejen kanton od kantonu, ale i středisko od střediska. Je nutno si je ověřit na webových stránkách jednotlivých lyžařských středisek, příp. lze opět využít web schneehoehen.de

Švýcarsko neustále vyhodnocuje epidemiologickou situaci v jiných státechnelze vyloučit do budoucna žádná opatření, včetně znovuzavedení povinné karantény pro některé skupiny osob. Na stránkách federálního zdravotního úřadu BAG

nebo Státního sekretariátu pro migraci SEM

se lze neustále informovat o aktuálních podmínkách vstupu (u obou informačních stránek vpravo nahoře lze měnit jazykovou mutaci - němčina/francouzština/italština/angličtina).

Stejně tak nelze vyloučit, že se epidemiologická situace ve Švýcarsku nebo v jeho jednotlivých kantonech změní. Každý ze 26 kantonů může na základě aktuálního vývoje na svém území přijmout další, vlastní zpřísnění nad rámec celostátních. Nelze vyloučit v krajním případě ani rozhodnutí kantonálních úřadů o uzavření lyžařských středisek s okamžitou platností, a to bez jakékoliv náhrady.

V zásadě totéž platí i pro Lichtenštejnsko, které vychází ze švýcarských pravidel. V Lichtenštejnsku je příslušný pro poskytování závazných informací Zdravotní úřad ve Vaduzu.

Je tedy na každém občanovi ČR, který se rozhodne přicestovat do Švýcarska nebo Lichtenštejnska, aby se včas informoval o aktuálním stavu, o omezeních vstupu a aby zejména zvážil v neustále se měnící epidemiologické situaci v celé Evropě veškerá rizika. Velvyslanectví ČR v Bernu nemá žádnou možnost, jak rozhodnutí švýcarských nebo lichtenštejnských úřadů ovlivnit či zvrátit.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688