plzen.eu (Plzeň)
Investice  |  21.01.2022 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? První Plzeňské hotelové noci, Výstava Čas nezapomnění, Za kulturou s drobotinou

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Už máte plány na poslední lednový víkend? V lednu za pec si sednu… v Plzni by to byla fakt škoda, děje se toho totiž plno. Zveme vás na první Plzeňské hotelové noci, komentované prohlídky, výstavy, divadelní představení pro děti i dospělé nebo zimní turnaj ve fotbalgolfu!

Plzeňské hotelové noci

První Plzeňské hotelové noci

Už tento víkend se konají první Plzeňské hotelové noci! Že jste o nich ještě neslyšeli? Pokud nejste z Plzně, můžete si udělat parádní výlet. K cenově zvýhodněným pobytovým balíčkům v jednom ze sedmnácti plzeňských hotelů a penzionů jako bonus získáte volňásky do Loosových interiérů, výstavních síní Západočeské galerie v Plzni, Pivovarského muzea a muzea Patton Memorial Pilsen. Se slevou 25 % vyrazíte na prohlídku Plzeňského Prazdroje. Pokud jste z Plzně, můžete na návštěvu pozvat přátele nebo blízké z daleka, kteří se nevejdou k vám na gauč. Další možností jsou zvýhodněná degustační menu v některém z hotelů, která lze zakoupit zcela samostatně.

Zimní turnaj o královnu nebo krále Plzně ve fotbalgolfu

Nedávno otevřený FotbalPark Plzeň v Liticích nedaleko Plzně pořádá zimní turnaj o královnu nebo krále Plzně ve fotbalgolfu. Během tří měsíců park uspořádá tři turnaje a první turnaj je už tuto sobotu! Hraje se na hřišti o velikosti zhruba 4 ha s 18 jamkami, které obsahují přírodní i umělé překážky. Součástí areálu je mj. i terasa s občerstvením, což je obzvlášť v lednovém počasí příjemné.

Výstava Čas nezapomnění

Jako připomínka plzeňských transportů je na několika místech v Plzni k vidění výstava Čas nezapomnění, která přibližuje osudy Židů, transportovaných z Plzně do Terezína, na základě historických dokumentů a fotografií. Největší část výstavy je umístěná v mázhauzu plzeňské radnice, další části pak najdeme na venkovních panelech na náměstí Republiky před radnicí a ve Smetanových a Štruncových sadech. V neděli se od 13 hodin ve Staré synagoze koná pietní shromáždění Navzdory osudu. Ve stejný den bude zahájen i výstavní projekt Navzdory se snímky plzeňského fotografa Radovana Kodery, jenž nafotil potomky těch, kteří holocaust přežili.

Prohlídky katedrály nebo Loosových interiérů

Chcete o víkendu zdolat jednu z plzeňských dominant a dozvědět se spoustu zajímavostí? Pak v sobotu vyrazte na komentované prohlídky katedrály sv. Bartoloměje. Vydat se můžete na prohlídku interiéru katedrály nebo prohlídku podkroví s novou expozicí, která vás zavede až na nejvyšší kostelní věž v Česku. Další možností jsou prohlídky Loosových interiérů, výjimečných realizací od Adolfa Loose, který navrhoval interiéry pro bohatou židovskou klientelu. Jak žila rodina Krausových, Voglových nebo Brummelových se dozvíte během pátečních a sobotních komentovaných prohlídek.

Za kulturou s drobotinou

Chcete si zpestřit víkend odpoledním představením pro celou rodinu? V Plzni je to možné a nabídka je opravdu široká. Do Divadla Alfa můžete v sobotu zajít na hru O třech synech a Divadlo J. K. Tyla si pro menší diváky připravilo činohru Chytrá horákyně. Loutkovou Princeznu se zlatou hvězdou na čele chystá v neděli Měšťanská beseda. Kulturní prostor Moving station na neděli pozval Studio DAMUZA s dětským představením Řeka. Kašpárek u baby pod Krkavcem je název hry Loutkového divadla V Boudě, jehož představení začíná v sobotu v 16 hodin v Plzni – Skvrňanech v M-klubu (Macháčkova 28).

Farmářský a řemeslný trh u Farmaparku u Toma

Chybí vám oblíbené farmářské trhy? Dorazte na Farmářský a řemeslný trh u Farmaparku u Toma (Ledce 99), kde v neděli od 9:30 do 15:30 můžete nakoupit u více než čtyř desítek stánků prodejců z okolí. Zavítat můžete nejen na trhy, ale i do samotného Farmaparku, kde si odpočinete a užijete pořádný zvěřinec. Ovce, kozy, prasátka nebo králíky tu můžete nakrmit a pomazlit se s nimi. Občerstvení je otevřené do 16:30.

Víkendový program Divadla J. K. Tyla

Někdo do divadla chodí pravidelně, někdo jednou za čas. Zkuste to třeba právě tento víkend. Co je na programu? V pátek zve Velké divadlo na Rossiniho Italku v Alžíru a Malá scéna na rodinné drama Králičí nora. Nová scéna hostí v sobotu muzikál Elisabeth. Velké divadlo o sobotním večeru uvede operu Christopha Willibalda Glucka Alceste, a to i s lektorským úvodem. V neděli Lindauer? Päkehä!, a to na scéně Velkého divadla. Malá scéna přinese balet Princezna se zlatou hvězdou. Do divadla můžete vyrazit i na vernisáž výstavy Jsme muzikál! 70 + 2, která se koná v sobotu v 17:30 ve foyeru Nové scény a je pro veřejnost zdarma.

Žena za pultem 2 (zdroj foto: Měšťanská beseda)

Žena za pultem 2 (zdroj foto: Měšťanská beseda)

Divočina s Kaiserem a Lábusem a další veselohry

Je volební víkend. Jiřina, prodavačka v malém koloniálu, věří, že to konečně dopadne a komunisté vyhrají. Již dlouho se učí, jak se řeknou čínsky rohlíky a vlašák, protože chce stačit čínským obchodníkům, kteří přijdou, až se rozjede obchod s východem. Číňané nezklamou, ti nejsou jako Rusové… cože? Nepřenesli jste se do minulého století, ani do budoucnosti, ale díky potrhlé komedii Žena za pultem 2: Pult osobnosti o nedělním večeru v Měšťanské besedě můžete. Pobaví vás Jiří Lábus a Oldřich Kaiser ve čtyřech rolích v režii Davida Drábka v komedii Petra Kolečka, která je tak šílená, že to možná jednou může být pravda! Veselá představení o víkendu hraje také Divadlo Dialog a kabaretní Divadlo PLUTO.

Výstava KRAJINOSKOP

Pokud chcete o víkendu nahlédnout do jiné skříně než té vaší, zveme vás do kulturního prostoru DEPO2015, kde se můžete nechat inspirovat komorní výstavou KRAJINOSKOP čtyř mladých umělců, Elišky Podzimkové, Anny Niklové, Anny Borovičkové Ročkové a Petra Hricka. Krajinoskop je součástí celoevropského projektu Jedna planeta pro všechny, jehož cílem je upozornit na fakt, že všichni jsme přímými svědky dopadů změny klimatu a špatného zacházení s krajinou. Výstava vznikla ve spolupráci s organizací Člověk v tísni.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu najdete podrobněji na:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 21. 1. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688