Rastislav Jakub (Sodexo)
Okénko pro podnikatele  |  20.01.2022 12:43:58

Propadlé stravenky pomáhají seniorům v nouzi

Našli jste v peněžence nebo v šuplíku papírové stravenky Sodexo Gastro Pass, jejichž platnost vypršela 31. prosince 2021? Rozhodně je nevyhazujte. Stejně jako v loňském roce je totiž můžete ve spolupráci s jejich poskytovatelem, společností Sodexo Benefity, využít pro dobrou věc. Přispět můžete na kvalitnější stravování pro ohrožené seniory.

„Stravenky, kterým vypršela expirace, nám lidé mohou do konce února vrátit. My za celkovou vybranou hodnotu uvaříme obědy pro seniory,“ říká Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity, největšího poskytovatele benefitů v České republice, a pokračuje: „Projekt pomoci skrze propadlé stravenky realizujeme již podruhé. V minulém roce jsme vybrané peníze věnovali České federaci potravinových bank, s níž spolupracujeme dlouhodobě, třeba v rámci potravinových sbírek, jež se konají každoročně v dubnu a listopadu. Letos jsme se rozhodli pro ještě cílenější pomoc a navázali jsme spolupráci s organizací Seniorem s radostí. Pomůže nám vytipovat seniory v nouzi a také zajistí distribuci jídel.“

Jak postupovat

Seniorům můžete přispět papírovými stravenkami Sodexo Gastro Pass v jakékoli hodnotě, kterým skončila platnost 31. prosince 2021. Stačí je do konce února doručit společnosti Sodexo Benefity. „Stravenky lze odevzdat osobně v našich Zákaznických centrech v Praze a Brně. Adresy a provozní dobu najdete na našem webu www.sodexo.cz,“ uvádí Knířová. Druhou možností je poslat stravenky poštou na adresu pražského zákaznického centra.

„Velmi vítáme aktivitu společnosti Sodexo Benefity. Z našeho průzkumu mezi seniory z celé republiky totiž zcela jasně vyplývá, že sociální separace a nárůst nákladů i snížení vlastní soběstačnosti v časech covidu vedly ke zhoršení kvality jejich stravování. Začali se častěji stravovat vysoce průmyslově zpravovanými a trvanlivými potravinami, omezili přísun čerstvé zeleniny a ovoce a často se snížila i frekvence, ve které se stravují,“ říká Jana Rachno, zakladatelka organizace Seniorem s radostí.

 

Nezisková organizace Seniorem s radostí se od roku 2016 zaměřuje na aktivizační programy vedoucí ke zdraví a dlouhověkosti starších dospělých. V posledních dvou koronavirových letech se přeorientovala na technologickou a přímou péči pro seniory. Naším cílem je, aby stáří bylo radostné a dostávalo se mu patřičného respektu,“ říká zakladatelka Jana Rachno.

Rastislav Jakub

KAM & I&R Consultant, Sodexo Benefity

Rastislav Jakub je obchodní manažer s více než 16letou praxí. Má bohaté zkušenosti s vývojem nových produktů a řešení, změnami obchodního přístupu a implementací na trh. V Sodexo Benefity se specializuje na motivaci obchodních partnerů a zaměstnanců.



Sodexo Benefity

Sodexo Benefity je největší poskytovatel zaměstnaneckých benefitů, motivačních programů a řešení pro veřejnou správu, ať už prostřednictvím elektronických karet a poukázek na stravování a volný čas, dárkových poukázek nebo systému na správu benefitů Cafeteria.

Více na https://www.sodexo.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688