plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  20.01.2022 00:00:00

Západočeská univerzita v Plzni otevře své dveře zájemcům. Prezenčně i online

Západočeská univerzita v Plzni otevře své dveře zájemcům. Prezenčně i online

Západočeská univerzita v Plzni (ZČU) zve opět po roce všechny zájemce o vysokoškolské studium na Den otevřených dveří. Ten se uskuteční ve středu 26. ledna od 9 hodin, a to hybridní formou – zčásti online, zčásti s možností návštěvy fakultních budov. V závislosti na aktuální epidemické situaci se vše může ještě změnit. Veškeré aktuální informace jsou na speciálním webu dod.zcu.cz, který návštěvníky dovede k online programům fakult a zároveň se stane dějištěm celouniverzitního živého přenosu v 18 hodin.

Zdroj fotografií: ZČU

Zdroj fotografií: ZČU

Den otevřených dveří ZČU začne na všech fakultách v 9 hodin, každá z nich má pak připraven svůj vlastní harmonogram. Fakulta pedagogická, Fakulta filozofickáFakulta právnická se už rozhodly zůstat po celý den online. Fakulty představí nabídku studia na dálku a jednotlivé katedry, v chatovacích místnostech dají prostor dotazům budoucích studentů, seznámí je s prostředím, které na ně čeká. Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara měla svůj den otevřených dveří pro uchazeče o bakalářské studium už v říjnu, nicméně studium přiblíží i nyní – v odpoledním online setkání s proděkanem pro studijní a pedagogické záležitosti.

Ostatní fakulty – aplikovaných věd, elektrotechnická, strojní, ekonomická a zdravotnických studií – chystají hybridní formu Dne otevřených dveří. Od 9 hodin zvou jak k návštěvě budov, tak k online setkáním v chatovacích místnostech, jež mohou využívat například ti, kteří se do Plzně nedostanou osobně. Fakulta ekonomická navíc uchazeče osloví také v pátek 28. ledna v Chebu. Od 10 do 11 hodin poskytne potřebné informace o studiu online i na své pobočce v Hradební ulici 22.

Kromě fakult se ale v sekci Poznejte fakulty představují také další součásti, jejichž nabídka může uchazeče o studium oslovit, například Informační a poradenské centrum, International Office, Centrum výměny mládeže Tandem, Univerzitní knihovna, Ústav jazykové přípravy nebo IoT laboratoř.

Druhou částí celého dne, která představí Západočeskou univerzitu jako celek, bude živý přenos, v němž vystoupí zástupci fakult i hosté. Potrvá hodinu a půl a zahájí ho v 18 hodin rozhovor s rektorem Miroslavem Holečkem. Program bude možné sledovat na webu, sociálních sítích i na YouTube a stejně jako vloni bude na webu k vidění i po odvysílání. Díky tomu se nejdůležitější a nejpraktičtější informace nejen o univerzitě, ale také o Plzni dostanou i k těm, kteří přenos nestihnou.

Zdroj fotografií: ZČU

Jedinečnou sekci webu Dne otevřených dveří tvoří série videí nazvaných Studenti o studiu. ZČU v nich nechává prostor pro současné studenty, aby svým nástupcům představili univerzitu vlastními slovy.

Na průběžně aktualizovaném webu je dále nabídka studijních programů všech devíti fakult ZČU. Jeho návštěvníci mohou z 275 programů vybrat ten, který bude nejvíce splňovat jejich představy, podle fakulty, zaměření, typu a formy studia. Prohlédnout či stáhnout si mohou také aktuální brožuru s výčtem všech studijních programů, důležitými termíny a kontakty.

Nezbytnou součástí webu je samozřejmě také odkaz Podejte přihlášku, díky němuž se uchazeči dozvědí, jaké přijímací obory jsou aktuálně otevřené, a jak postupovat v přijímacím řízení.

Zvláštní část Zamilujte si Plzeň se pak věnuje krajské metropoli. Západočeská univerzita chce totiž přesvědčit mladé, že právě Plzeň je pro ně to pravé – univerzitní město se slavnou průmyslovou tradicí, bohatým kulturním životem, přírodou, poskytující ideální podmínky pro sport a relaxaci, a s množstvím atraktivních pracovních příležitostí během studia i po něm. Uchazeči se dozví, že ZČU se nachází jak v kampusu na Borských polích na okraji města, tak v historickém centru. Totéž platí i pro koleje, které v deseti budovách poskytují ubytování více než 2 500 studentům. Všude se přitom dá pohodlně cestovat městskou hromadnou dopravou.

UPOZORNĚNÍ: Návštěvníky Dne otevřených dveří, kteří se na ZČU vydají osobně, univerzita upozorňuje, že na základě mimořádného opatření vlády bude u vstupu do budov nutné předložit certifikát o provedeném očkování nebo prodělané nemoci covid-19. Mladší 18 let se pak mohou prokázat i platným negativním PCR testem.

Editace textu: Adriana Jarošová


Zveřejněno: 20. 1. 2022, Martin Pecuch

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688