plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  19.01.2022 00:00:00

Plzeň: Nová kavárna a rodinná interaktivní expozice vznikají v Depo2015, současně je k vidění několik výstav a další program

Nová kavárna a rodinná interaktivní expozice vznikají v Depo2015, současně je k vidění několik výstav a další program

Kreativní zóna DEPO2015 využila začátek roku 2022 ke stavebním úpravám i k přípravě další výstavy. Do nového kabátu se oblékne kavárna, která kromě zrenovovaného prostředí a vybavení nabídne od března i obměněný sortiment. „V lednu jsme začali v kavárně vrtat, mlátit, malovat a přestavovat, aby si u nás už v březnu mohli návštěvníci dát nejen kávu, ale vybrat si i z cela nové nabídky. Kavárnu chceme otevřít nejen v novém designu, ale i s novým jménem a přístupem,“ přiblížila manažerka marketingu DEPO2015 Lucie Kaslová.

V průběhu ledna a února připravuje tým i novou interaktivní expozici Vzhůru do oblak, která se, stejně jako doposud nejúspěšnější výstava v historii DEPO2015 Tajuplný svět, zaměří na rodinu. „Nová rodinná interaktivní expozice nás provede fascinující cestou touhy lidstva po létání a umožní nám doslova rozpřáhnout ruce a vystoupat vzhůru k oblakům,“ řekla Lucie Kaslová. Otevření se plánuje na pátek 18. března, výstava potrvá do konce srpna.

Zdroj foto: Depo2015

Zdroj fotografií: Plzeň 2015

I přes započaté práce pokračuje rodinná úniková hra Zdrhni bábě! Dostat se z perníkové chaloupky dřív, než se do ní vrátí ježibaba, je možné do 27. února. Denně je také možné vyrazit na stopovací hru Industriální stezka, která vede celým areálem bývalého depa dopravních podniků a přenese velké i malé cestovatele v čase o 150 let zpět. Během této mise je potřeba splnit mnoho záludných úkolů a získat tajný kód ke stroji času, který vezme hráče zpět do současnosti. Stopovací hra je zdarma a je možné si ji projít kdykoli během otevírací doby areálu od 10 do 18 hodin.

Zdroj foto: Depo2015

Do konce února potrvá v lednu zahájená výstava Krajinoskop. „Prostřednictvím umění chceme poukázat na realitu a závažnost probíhající změny klimatu a jejích dopadů. Myšlenka, která stála za vznikem Krajinoskopu, je popsat prudké změny, které můžeme pozorovat v našem okolí okem mladého umělce. Ať už jde o výstavbu hotelu na místě, kde stál hluboký les, nebo dopady dlouhého sucha, rychlost, se kterou se naše životní prostředí proměňuje, pozoruje každý člověk na této planetě,“ uvedl Jakub Zelený z organizace Člověk v tísni, která výstavu pořádá. Osobitá díla reflektující téma změny klimatu připravili čtyři mladí umělci – Eliška Podzimková, Anna Niklová, Anna Borovičková Ročková a Petr Hricko. Výstava je zdarma k vidění v Tržnici DEPO.

Zdroj foto: Depo2015

Do 27. ledna je prodloužena výstava Quattro formi REFRESH v prostorách Truhlárny a Rampy. Nová díla Veroniky Drahotové, Jitky Nesnídalové, Nikoly Semotánové a Evy Vlčkové prozrazují již svým názvem, že jde o čtyři umělecké individuality, které ovšem i přes rozdílnost forem vyjádření spojuje experiment a humor. Výstavu na začátku února vystřídá přehlídka klauzurních prací studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni.

Podrobnosti k programu včetně aktuálních informací jsou na:
www.depo2015.cz

Text: Eva Kriegerová


Zveřejněno: 19. 1. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688