Královéhradecký (kr-kralovehradecky.cz)
Z regionů  |  19.01.2022 00:00:00

Prorodinné aktivity a rozšiřující sociální služby v Královéhradeckém kraji budou moci využít nový dotační program

19. 1. 2022

Královéhradecký kraj připravil dotační program na podporu prorodinných aktivit a rozvoje činností rozšiřujících sociální služby v regionu. Vyhlášení programu doporučila zastupitelstvu rada kraj. Pokud program na konci ledna schválí, žádosti o celkem 3,5 milionu korun bude možné podávat od 5. do 15. března.

Tento dotační titul vznikl, aby podpořil neziskové organizace, které doplňují svou činností sociální služby či nabízejí pomoc rodinám a osobám v nepříznivé sociální situaci. Oproti předchozím rokům jsme v rámci dotačního titulu vyčlenili částku výlučně na podporu aktivit pro komplexní pomoc rodinám s dětmi, které se mohou ocitnout nebo se ocitají v ohrožení. Rozhodli jsme se k tomuto kroku, protože kapacity odborných služeb, které pomáhají stabilizovat situaci ohrožených dětí nebo rodin, nejsou dostatečné,“ uvedla náměstkyně pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Královéhradecký kraj hodlá například podpořit působení dobrovolníků v sociálních službách, rozvoj půjčoven kompenzačních pomůcek, motivaci pečujících osob či aktivity na podporu informovanosti odborné i laické veřejnosti o sociálních službách pro seniory, osoby s postižením, osoby s duševním onemocněním a sdílené péči.

 V rámci podpory rodiny bude možné podávat žádosti na dotace pro činnost mateřských a rodinných center a odbornou práci s ohroženými rodinami navazující na práci orgánu sociálně právní ochrany dětí.

Královéhradecký kraj na tento dotační titul vyčlenil 3,5 milionu korun. Z toho je 1,3 milionu korun určeno výlučně na aktivity podporující komplexní pomoc rodinám s dětmi, které se mohou ocitnout nebo se ocitají v ohrožení. Jde pouze o aktivity, které probíhají ve spolupráci s příslušným orgánem sociálně-právní ochrany dítěte (SPOD).

Žádost bude moci podat právnická osoba, která má vlastní IČ (identifikační číslo přidělené ČSÚ) od 5. do 15. března. Kraj žadateli poskytne dotaci ve výši do 50 % celkových provozních výdajů podporované činnosti v roce 2022.

Formuláře žádosti kraj zveřejní na dotačním portálu dotace.kr-kralovehradecky.cz. Informace ke zpracování žádosti poskytují pracovníci oddělení sociální práce, prevence a registrace soc. služeb Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688