pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  18.01.2022 00:00:00

Chrudimskou obchodní akademii čeká zateplení školní budovy

18.1.2022

Pardubický kraj zřizuje v Chrudimi hned několik středních škol, do kterých investuje i díky přispění evropských fondů nemalé finanční prostředky. Poté, co byla na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti obchodu a služeb v Chrudimi dokončena investice do zateplení za 17 milionů korun, dočkají se také budovy Gymnázia Josefa Ressela a Obchodní akademie Chrudim. Právě u druhé jmenované školy rozhodli nyní krajští radní o výběru dodavatele na práce za 15,3 milionu korun včetně daně, což je o necelých šest milionů korun pod předpokládanou hodnotou.

„Kromě toho, že se snažíme využít všech dostupných evropských zdrojů na financování moderního technického vybavení našich škol, tak myslíme také na stránku energetickou, který je obzvlášť v poslední době velmi důležitá. Proto jsme se rozhodli připravit projekt na zateplení budovy Obchodní akademie Chrudim spolufinancovaný z Operačního programu Životní prostředí,“ uvedl krajský radní pro školství Josef Kozel.

Investice spočívá v zateplení vnější obálky budovy. „Na fasádě budovy bude s výjimkou již rekonstruovaných částí provedena kompletní výměna stávajících oken a dveří tak, aby byly splněny potřebné parametry. Na části objektu směrem do dvora bude řešen kontaktní zateplovací systém na bázi polystyrénu. Zateplení střechy řešeno převážně volným položením izolantu na půdách,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast investic Roman Línek.

Předpokládané náklady na stavební práce činily dle zadávací projektové dokumentace 21,1 milionu korun včetně daně. „Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 11 dodavatelů s tím, že až na jednoho se všechny nabídky pohybovaly pod předpokládanou hodnotou. Jako ekonomicky nejvýhodnější pak byla vyhodnocena nabídka v částce 15,3 milionu korun včetně daně,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že práce by měly být dokončeny nejpozději do konce října letošního roku

Pardubický kraj již na tento projekt rozhodnutí o poskytnutí dotace v rámci Operačního programu Životní prostředí. „Našim úkolem je nalézat příležitosti získání evropských peněz a pomáhat ve všech oblastech v kraji, proto je dobrou zprávou nejen to, že se podařilo vysoutěžit celou zakázku o téměř šest milionů korun levněji, ale také přiklepnutí evropské dotace, která se v tomto případě pohybuje v částce 8,3 milionu korun. To ve výsledku znamená úsporu krajského rozpočtu a tím finanční prostor pro další školy,“ sdělil krajský radní pro evropské fondy a regionální rozvoj Ladislav Valtr.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688