plzen.eu (Plzeň)
Investice  |  14.01.2022 00:00:00

Kam v Plzni vyrazit o víkendu? Víkend v Západočeské galerii, Prohlídky katedrály nebo Loosových interiérů, Cirkus do Gala v Moving Station

Kam v Plzni vyrazit o víkendu?

Třetí lednový víkend je za dveřmi a možná přemýšlíte, jakým programem si ho zpestřit. Tým z městské organizace Plzeň – TURISMUS pro vás má několik tipů, kam v Plzni za kulturou, kde se pořádně a dobře najíst nebo kde si zasportovat.

Víkend v Západočeské galerii

Víkend plný umění můžete začít ve výstavní síni „13“ na výstavě Josef Sudek – Jakub Špaňhěl: Zažít zjevení. Oba autory pojí silné téma – pražská katedrála sv. Víta – nicméně každý z nich ji zobrazuje jinak. V sobotu pak Západočeská galerie připravila workshop Fotografujeme katedrálu sv. Bartoloměje, který povedou plzeňští fotografové Anna a Karel Kocourkovi. Do neděle máte také poslední šanci vidět ve výstavní síni Masné krámy výstavu Aviatika v české vizuální kultuře 1783–1957. Ponořte se naposledy do dějin létání a vzduchoplavby a zasněte se nad ikonickými díly českých umělců.

Zdroj foto: Plzeň 2015

Zdroj foto: Plzeň 2015

Výstava KRAJINOSKOP

V DEPO2015 najdete poměrně skromnou, ale pozoruhodnou interaktivní výstavu KRAJINOSKOP. Její tvůrci Eliška Podzimková, Anna Niklová, Anna Borovičková Ročková a Petr Hricko v ní reflektují téma změny klimatu a špatného zacházení s krajinou a jejich dopadů na planetu. Cílem výstavy, vytvořené ve spolupráci s Člověkem v tísni, je upozornit na to, že k nápravě klimatických změn vede cesta skrz jejich srozumitelnou komunikaci nejen v rozvojových zemích, ale i v západním světě.

Prohlídky katedrály nebo Loosových interiérů

Chcete se o víkendu něco dozvědět a vyvětrat se na nejvyšší kostelní věži v Česku? Zajděte na komentované prohlídky do katedrály sv. Bartoloměje. V sobotu odpoledne můžete obdivovat její interiér nebo podkroví, které se pyšní mnoha zajímavostmi. Na prohlídky Loosových interiérů plných luxusních materiálů a barev se vydejte v pátek nebo sobotu. Podívejte se, jak žila rodina Krausových a Voglových a nahlédněte i do Brummelova domu.

Cirkus do Gala v Moving Station

Kulturní centrum Moving Station chystá v sobotu oblíbenou akci Cirkus do Gala, na které se předvedou malí i velcí studenti Cirkulária i jejich lektoři. Akce se letos ponese v duchu tématu Příroda. Můžete si vybrat ze dvou cen vstupenek podle toho, jakou částkou chcete podpořit Žongléros Ansámbl, plzeňský novocirkusový spolek, který akci pořádá a na svých lekcích a kurzech učí malé i velké akrobaty dělat cirkusové psí kusy.

V neděli na kolo s Bikeheart

Plzeňští cyklističtí srdcaři Bikeheart připravili další nedělní MTB vyjížďku. Sraz je v neděli v 11 hodin u Centra cyklistiky ve Štruncových sadech, kde se seznámíte s partou cyklistů, doplníte energii v kavárně a zajistíte případné nutné opravy na vašem kole. Trasa povede lehkým terénem a nepřesáhne 40 km. Dejte si v neděli s Bikeheart do těla!

Zase ty zabijačky

Ti, kterým vepřové hody nejsou po chuti, nám jistě odpustí. Sezona zabijaček je v plném proudu a my vás opět zveme na jednu již tradiční plzeňskou a jednu s výletem ven z města. Zabijačka v Lokále Pod Divadlem už je mezi Plzeňany pojem, snad proto, že na zahrádce pod Divadlem J. K. Tyla panuje vždy veselá atmosféra. V sobotu vás tu čeká třeba vymazlený guláš, jitrnice i jelítka nebo tlačenka. Zapijte to vynikajícím pivem a nezapomeňte si vzít i výslužku domů. Na výlet do Druztové zve Pivovar Radouš, který zde už dva roky vaří svá piva poté, co se přestěhoval ze Šťáhlav. V sobotu od 11 hodin oslaví toto výročí ve Stodolní hospůdce a chybět nebudou vynikající vepřové hody.

Industriální stopovačka v DEPO2015

Co když se vám nechce chodit po výstavách, ale obyčejné procházky venku vás už omrzely? Zamiřte do DEPO2015, kde si každý den od 10 do 22 hodin můžete projít venkovní industriální stopovačku. Provede vás historií tohoto areálu od založení cukrovaru přes nemocnici a depo dopravních podniků až po dnešní kulturní centrum. Setkáte se s osobnostmi, které areál budovaly nebo v něm pracovaly, a dokonce se za nimi přenesete do minulosti strojem času.

Foto: M. Root

Foto: M. Root

Víkendový program Divadla J. K. Tyla

Věnujte jeden víkendový večer divadlu a zajděte na některé z představení Divadla Josefa Kajetána Tyla. Přinášíme vám tři tipy, na co zajít do Velkého divadla. V pátek tu můžete zhlédnout drama podle známého italského filmu – činohru Soumrak bohů. V sobotu se nalaďte na operní notu s operou Christopha Willibalda Glucka Alceste. Nedělním programem potěšíme příznivce ladného baletu, ve Velkém divadle se odehraje baletní příběh plný španělského temperamentu Don Quijote.

Pro kuriózní ovoce na trh do OC Plzeň Plaza

Na nákup vitaminových bomb v podobě lahodných mang, ananasů nebo červených zanzibanánů se zastavte v neděli od 10 do 16 hodin v OC Plzeň Plaza. Na trhu s exotickým ovocem koupíte čerstvé i sušené plody, ale také aromatické koření, kakao a další speciality, které v Plzni jen tak neseženete.

Kam v Plzni vyrazit o víkendu najdete podrobněji na:
www.visitplzen.eu/vikendovy-program

Text: Visit Plzeň


Zveřejněno: 14. 1. 2022, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 10:20  Data prognózy (24.4.2024) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:19  Index podnikatelské nálady Ifo se zlepšil (24.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St 10:15  Nezaměstnanost v Polsku klesla (24.4.2024) ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688