Lidé (Lidé)
Lidé  |  14.01.2022 10:39:21

Petr Wehrenberg novým výkonným ředitelem LKQ CZ

Novým výkonným ředitelem společnosti LKQ CZ byl od Nového roku jmenován Petr Wehrenberg. Nahradil Ondřeje Navrátila, který tuto funkci zastával posledních osm let a nyní se posunul na pozici obchodního ředitele pro region střední a východní Evropy. LKQ CZ, lídr na tuzemském trhu s náhradními díly a auto-moto příslušenstvím, chce s novým vedením posílit svoji pozici jedničky na trhu i zákaznickou orientaci a pružně reagovat na nové trendy v oboru.

Petr Wehrenberg Petr Wehrenberg působí v LKQ CZ od roku 2015. V mi­nulosti zastával post obchodního ředitele a poté působil v LKQ CEE jako Change a Project manager pro region střední a východní Evropy. Má více než pětadvacet let zkušeností s řízením prodeje náhradních dílů a rozvojem obchodu na několika evropských trzích, se zvláštním zaměřením na Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a oblast balkánských zemí. Profesně je již řadu let spojen s renomovanými společnostmi jako Tenneco, Honeywell a VALEO, kde působil v klíčových manažerských pozicích. Byl také zodpovědný za vztahy s mezinárodními skupinami v oblasti nákupu.

Nový výkonný ředitel LKQ CZ nastupuje v době, kdy firma úspěšně dokončila fúzi dvou největších hráčů v oblasti prodeje náhradních dílů v ČRAuto Kelly a ELIT. Firma se také plně začlenila do společné evropské struktury v rámci programu 1LKQ Europe, který centralizoval několik klíčových funkcí, sjednotil procesy a vybudoval jednotnou firemní identitu a kulturu pro více než 80 společností. Firma tak chce zajistit konzistentní a efektivní obsluhu zákazníků po celé Evropě.

Generální ředitel LKQ pro střední a východní Evropu (CEE) Andras Lorincz komentoval změnu ve vedení LKQ CZ slovy: „Petra Wehrenberga vítám na palubě a těším se na spolupráci s ním a také na to, že pomůže posunout náš byznys dopředu a rozšíří naše mož­nosti a příležitosti na trhu. Naším primárním cílem je poskytovat zákazníkům tu nejlepší nabídku na trhu,“ uvedl Lorincz.

“Ujmout se role výkonného ředitele LKQ CZ pro mě znamená především velkou zodpovědnost a zároveň zajímavou profesní výzvu. Udělám maximum, abych zhodnotil své dosavadní zkušenosti a posílil pozici LKQ CZ v segmentu prodejů náhradních dílů, který je jedním z nejrychleji rostoucích v Evropě,“ prohlásil Petr Wehrenberg, nový výkonný ředitel LKQ CZ.


Společnost LKQ CZ je předním distributorem a jedničkou na tuzemském trhu s náhradními díly pro automobily, užitková a průmyslová vozidla. Obsluhuje na 12 000 autoservisů a téměř 300 000 zákazníků B2B a B2C. Provozuje síť více než 111 poboček, více než 300 smluvních servisů v síti Auto Kelly Autoservis a Partner ELIT, e-shopy, call centrum a dva centrální sklady.
Firma zaměstnává přes 2000 zaměstnanců a provozuje také moderní tréninkové centrum na Praze, které v rámci programu LKQ Academy nabízí více než 180 odborných školení pokrývajících kompletní péči o vozidla a jejich opravy včetně správného řízení autoservisů. Kurzy probíhají i online.
LKQ CZ je součástí skupiny LKQ Europe, která je jedničkou na evropském trhu s náhradními díly. Vizí skupiny je stát se do roku 2030 celoevropským lídrem sítě autoservisů. V současné době zaměstnává přibližně 26 000 pracovníků, disponuje sítí 1 000 poboček a její tržby se v roce 2020 pohybovaly kolem 5,5 miliardy dolarů. Organizace poskytuje své služby prostřednictvím 100 000 nezávislých autoservisů ve více než 20 evropských zemích.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688