skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  12.01.2022 08:00:57

Také elektrické SUV může být vybaveno originálním příslušenstvím, jeho nabídka se postupně rozšiřuje

Infrastruktura pro nabíjení elektrických vozů se zlepšuje každým dnem. K tomu významnou měrou přispívají i autorizovaní prodejci značky ŠKODA, jejichž areály se stávají elektromobilními centry s možností nabíjení. Aby nabíjecí proces byl maximálně komfortní, k tomu slouží řada pomocníků. Zvláště v zimním období majitelé ocení kryt nabíjecího prostoru, který ho pomáhá chránit před sněhem, ledem a nečistotami. Tato funkce z něj dělá skvělého společníka pro každodenní použití. Snadné a pohodlné nabíjení přímo z elektrické sítě a bez nutnosti instalovat nabíječku umožní iV Universal Charger. Dokáže naplno využít jedné z hlavních výhod elektrického vozu, totiž možnosti nabíjet téměř kdekoliv – doma, v práci nebo na chalupě. Její ergonomická rukojeť usnadňuje manipulaci a na palubní desce vozu se dá snadno sledovat stav nabíjení. Kabel iV Universal Charger je určen pro domácí nabíjení – a to jak z průmyslové 400 V zásuvky, tak i běžné domácí EU zásuvky.

Pro ENYAQ iV je připravena i řada možností, jak individualizovat jeho vzhled podle vlastních představ. Zdánlivě drobné detaily prvků ze série Sport a design vytvoří příjemně jedinečný styl. Navíc jde o užitečné pomocníky, které mají i ochrannou funkci a ochrání tak vůz před drobnými poškozeními. To se týká nejen ochranných lišt nákladové hrany, ale i elegantních černých krytů vnějších zpětných zrcátek. Přední a zadní lapače nečistot zase chrání spodní část karoserie před poškozením od odletujících kamínků a nečistot. Jsou užitečné zejména v zimě, kdy korozivní sůl, kterou bývají silnice posypané, skončí spíše na nich než na karoserii.

Také ENYAQ iV se může pochlubit nadprůměrnou přepravní kapacitou, a tak přijde vhod některá z položek podporující pořádek v zavazadlovém prostoru. Pro snadnou přepravu nákladů se dá využít řada produktů, jako je síťový program, různé fixační prvky nebo taška do zavazadlového prostoru. Majitelé často využívají řešení pro ochranu zavazadlového prostoru, jako je například oboustranný koberec (který může být i v rozkládacím provedení překrývající nákladovou hranu) nebo ochranná vložka.

Tahání přívěsů není výsadou pouze vozů se spalovacími motory, dokáží to rovněž elektromobily. K tomuto účelu přijde vhod tažné zařízení. To je vyrobeno z vysoce kvalitních materiálů a prošlo náročnými zátěžovými testy i zkouškami pevnosti a odolnosti vůči korozi. Pro ENYAQ iV se dodává ve sklopném provedení, kdy v případě netažení přívěsu je zcela ukryto, aby nenarušovalo celkový vzhled vozidla. K tomu je potřeba objednat i elektroinstalaci a kabelový svazek pro odjištění, není-li vůz vybaven přípravou pro tažné zařízení. Vzhledem k sofistikovanosti této operace se však důrazně doporučuje provádět instalaci v autorizovaném servisu. V opačném případě se majitel vozu zbavuje tovární záruky, v horší variantě riskuje i závady způsobené neodbornou montáží.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688