mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  07.01.2022 18:49:00

Podmínky cestování do Tuniska a návratu do ČR aktualizované 7. ledna 2022

COVID19 - aktuální podmínky cestování do Tuniska a návratu do ČR

07.01.2022 / 18:45 | Aktualizováno: 07.01.2022 / 18:49

Zde naleznete aktuální informace k podmínkám vstupu do Tuniska. Aktualizované 7. ledna 2022

Vstup na území Tuniska

Na základě vstupních opatření do Tuniska z 1. prosince vyplývá, že cizinci (starší 18 let) bez vakcinace nesmí vstoupit na území Tuniska. Do Tuniska smí vstoupit pouze očkování cizinci a cizinci s rezidentním povolením pobytu v Tunisku.

Všichni oprávnění cestující do Tuniska (tj. očkovaní cizinci nad 18 let) a děti starší 6 let musí předložit negativní PCR test obsahující QR kód (není akceptován antigenní test). Test PCR nesmí být starší 48 hodin.

Musí vyplnit vstupní formulář na https://app.e7mi.tn. Vyplněný formulář je nutné vytisknout, podepsat a předložit při nástupu do letadla a při příletu do Tuniska.

Stále platí, že cestující bez vakcinace, ale s oprávněním pobytu na území Tuniska, musí předložit při odletu do Tuniska přepravní společnosti potvrzení o rezervaci a platbě karanténního hotelu.

 

Od 5. ledna mohou na území Tuniska vstoupit také cestující, kteří se prokáží certifikátem o prodělané nemoci Covid-19 a alespoň jednou dávkou dvoufázové vakcíny/potvrzením o jednofázové vakcinaci.

Při příletu do země budou všem cestujícím prováděny rychlotesty přímo na letišti. V případě pozitivního výsledku bude cestující na vlastní náklady umístěn do příslušného karanténního zařízení.

Seznam tuniských karanténních hotelů je k dispozici na https://www.ontt.tn/ar/blagh.

Vzhledem k omezenému počtu karanténních hotelů se upozorňuje na komplikace při rezervaci bez dostatečného časového předstihu.

Upozorňujeme, že Itálie aktuálně neumožňuje vstup žádným cizincům na trajetky plující do Tuniska. Tento zákaz platí až do 31. ledna 2022. Cestující se tak na území Tuniska mohou dostat pouze letecky.

Očkované osoby

Osoby starší 18 let musí předložit potvrzení / certifikát s QR kódem dokazující ukončenou vakcinaci (v případě vakcín Pfizer, AstraZeneca a Moderna minimálně 7 dní staré, v případě vakcíny Janssen minimálně 28 dní staré).

Za očkované jsou považováni také ti, kteří předloží potvrzení o prodělání nemoci a potvrzení alespoň o jedné dávce dvoufázové vakcíny/ukončené jednofázové vakcinaci.

Všichni cestující do Tuniska (včetně očkovaných osob) musí také předložit negativní PCR test obsahující QR kód (není akceptován antigenní test), který není starší 48 hod. před zahájením cesty.

Testované osoby

Samotný test PCR v tuto chvíli neopravňuje cizince ke vstupu na území Tuniska. Samotný test PCR opravňuje ke vstupu pouze osoby od 6-17 let. Tyto osoby musí předložit negativní PCR test obsahující QR kód (není akceptován antigenní test), který není starší 48 hod. před zahájením cesty.

Osoby s prodělaným Covidem

Od 5. ledna 2022 je uznáváno také potvrzení o prodělání nemoci covid-19 a v kombinaci s potvrzením o aplikaci alespoň jedné dávky vakcíny umožňuje vstup do země (viz výše).

Děti

Děti a nezletilé osoby do dovršení 6 let jsou vyňaty z povinnosti předkládat negativní výsledek testu. Děti 6 – 18 let musí předložit negativní PCR test obsahující QR kód (není akceptován antigenní test), který není starší 48 hod. před zahájením cesty. Cestující nad 18 let již musí předkládat certifikát o očkování , viz výš „Očkované osoby“.

Z povinnosti hotelové karantény jsou též vyjmuty osoby mladší 18 let cestující samostatně nebo v doprovodu očkované osoby. Tyto děti musí taktéž do 7-denní samoizolace.

Příjezdový formulář

Od 26. prosince je opět zavedena povinnost pro všechny osoby vyplnit vstupní formulář na https://app.e7mi.tn.

Podmínky na místě

V souvislosti s pandemií covid-19 platí na území Tuniska následující opatření:

  • striktní dodržování sanitárního protokolu,
  • zákaz shromažďování v uzavřených prostorách. Plně očkované osoby se mohou účastnit rodinných a dalších setkání v otevřených prostorách.

Nenošení roušky může být postiženo podle příslušného ustanovení tuniského trestního zákona. Další porušení sanitární pravidel, nebo dokonce neuposlechnutí výzev ke kontrole může být trestáno až 6 měsíci odnětí svobody.

Postup při nákaze Covidem

Při organizované turistice je nemocný v izolaci v hotelovém pokoji.
Neočkované osoby trávící karanténu v určeném hotelu musí podstoupit mezi 7. a 10. dnem pobytu další PCR test. Pokud bude výsledek negativní, mohou karanténu ukončit.

Při individuální turistice je nakažený povinnen absolvovat karanténu až do doby negativního PCR testu, který umožní návrat do vlasti.

Tranzit

Při leteckém tranzitu je vyžadován doklad o prodělaném očkování s QR kódem, příp. PCR test (u individuální turistiky je doporučeno mít oba doklady).

Užitečné kontakty

  • Konzulární oddělení: tel. 00216/ 71 80 20 90,
  • nouzová linka: 00216/98 46 46 17
  • consulate_tunis@mzv.cz

Podrobné informace: Více informací o cestě do a z Tuniska najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí

PCR testy provádějí kromě Institutu Pasteur v hlavním městě Tunisu (online objednávky na tomto odkazu: http://rdvanalyses.pasteur.tn/covid-19 ) i další laboratoře na území Tuniska - viz seznam nemocnic. Jednotná cena testu je 170 TND. Cestující přijíždějící ze zemí na červeném a oranžovém seznamu jsou žádáni, aby kontaktovali pobočky/ředitelství Ministerstva zdravotnictví v jednotlivých regionech za účelem schůzky k odběru na Covid test, a pro případné další informace. Seznam regionů a spojení uvádíme v příloze.

Podmínky návratu do ČR

Přehled podmínek návratu do České republiky

Doporučujeme dále prostudovat podmínky jednotlivých leteckých společností. Podmínky vstupu na palubu letadla se mohou v některých případech lišit.

 

VEŠKERÉ INFORMACE BUDOU I NADÁLE OVĚŘOVÁNY A ZMĚNY IHNED UVEŘEJNĚNY.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688